Werken aan mezelf…

Alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven, en eerlijk gezegd heb ik de laatste paar weken ook veel aan mijn hoofd gehad waardoor het bloggen een beetje naar de achtergrond is geschoven.
Er is dan ook erg veel gebeurd, en ik weet eerlijk gezegd niet waar ik moet beginnen. Ik heb me afgevraagd wat ik nu eigenlijk wilde bloggen, want het is eigenlijk geen doen om alles te beschrijven wat me op dit moment bezig houdt.
In ieder geval ben ik hard bezig om mezelf, als persoon op de rit te krijgen. Dit klinkt erg vaag, maar op dit moment heb ik nog niet de behoefte om overal dieper op in te gaan.

Na heel het gebeuren omtrent Jack, had ik behoefte aan rust. Even overal letterlijk afstand van nemen, en zoveel mogelijk afleiding zoeken. Ik ben tussendoor nog een paar dagen met Elles naar Valkenburg geweest, en het was fijn om in een andere omgeving te verkeren. Als persoon heb ik erg veel aan haar.
Ze begrijpt me, en ze accepteert mij zoals ik ben. Met al mijn pluspunten, maar zéker mijn minpunten. Bij haar kan ik terecht met mijn emoties, gedachten en impulsiviteit. Ze heeft het geduld om naar me te luisteren, en me af en toe af te remmen als ik de neiging heb om door te schieten in bepaalde dingen. Ik denk dat iedereen zo’n persoon in zijn of haar leven nodig heeft.
Iemand waarbij je de rust kan nemen die je nodig hebt, en een persoon waarbij je niks hoeft te zeggen zonder dat je het gevoel hebt dat het een pijnlijke stilte is. Sommige personen zijn écht een aanvulling op mijn leven, en daar is zij er één van. 

Zoals ik eerder al beschreven heb, zit ik op dit moment in een situatie waarbij ik aan mezelf kan gaan werken. Helaas hangt dit samen met het feit dat ik Elles, en veel vrienden en vriendinnen veel minder kan zien of spreken. Maar ik heb bewust gekozen voor deze situatie, en het aankomende jaar is dan ook mijn jaar. Dit klinkt erg egoïstisch, en misschien is dat ook wel zo. Maar ik zal me écht op mezelf moeten gaan richten, en kan daar helaas weinig invloeden van buitenaf bij gebruiken. Hoe lastig dit soms ook is voor mij, en voor degenen waar ik ontzettend veel om geef. In ieder geval grijp ik elk vrije moment in de weekeinden aan om bij degenen te zijn waar ik om geef, om toch het contact te onderhouden.
Maar ik zal keuzes moeten maken, en daar ik iemand ben die zich snel op de achtergrond zet om anderen een plezier te bezorgen, zal ik nu écht voor mezelf moeten kiezen. Want zoals het voorheen ging, kan niet meer. En daar ben ik me zeer van bewust. En ach, het is maar een jaar.  En wat is nou een jaar op een heel mensenleven? Niks toch??

 

2 thoughts on “Werken aan mezelf…

  1. Lieve Maikel.

    Heel erg mooi! ik vind je niet egoistisch! Ik vind je juist heel erg moedig dat je deze stap voor jezelf hebt durven nemen en ik vind dat je heel erg trots op jezelf mag zijn! Ben ik in ieder geval wel. Dus neem je tijd, doe je ding en bovenal… Zet jezelf op nummer 1, je hebt het verdiend. Je bent een prachtig en uniek mens, die veel voor anderen doet. En dat is heel mooi! Dit is jouw jaar dus pak je kans en ga ervoor. Je kunt het! Ik denk aan je. Liefs Marjolein, alias majo haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s