Na chaos komt orde…

De afgelopen weken zijn omgevlogen, en ik ben blij dat er nu een rustigere tijd is aangebroken. De woelige weken die mijn vrienden, en ik achter de rug hebben wens ik niemand toe.
Afgelopen week kreeg ik regelmatig de vraag van personen die overal wat verder vanaf staan, of ik het hele gebeuren al een plaatsje heb kunnen geven?
En eerlijk gezegd vind ik dat een retorische vraag. Aankomende zaterdag  is het alweer 4 weken geleden dat Jack is overleden. Als ik daar dan een week vanaf haal, waarin we heel veel hebben moeten regelen; kan ik alleen maar zeggen dat ik in de afgelopen 3 weken weinig tot niks heb kunnen verwerken.
De laatste paar weken ben ik van het ene “leuke” dingetje in het andere gevallen. Puur en alleen om afleiding te hebben, en om bezig te zijn. 
Misschien is het verkeerd geweest om constant maar door te gaan, en mezelf niet de rust te gunnen om te accepteren dat Jack er nooit meer zal zijn?
Tot op heden heb ik veel vrienden en vriendinnen om me heen die mij voorzien van de nodige afleiding, en waar ik mijn verhaal aan kwijt kan. En dat is iets wat  ik erg fijn vind. Zij begrijpen de situatie, en hebben een luisterend oor. Het maakt ze ook niet uit als ik diverse malen in herhaling val. Wat dat betreft heb ik ontzettend lieve vrienden en vriendinnen waarbij ik me enorm gesteund voel.

Afgelopen week heb ik het er ook met een paar vrienden over gehad hoe zij dit alles “een plaatsje” kunnen geven, en hoe zij ermee om gaan. En ik ben er achter gekomen dat ieder het op zijn eigen manier verwerkt. En als ik eerlijk moet zijn is het besef er bij mij nog niet echt. Als ik rationeel moet zijn, dan weet ik dat Jack er niet meer is en er nooit meer zal zijn. Maar toch heb ik het gevoel dat hij ieder moment mijn huis kan binnen stappen, of me belt om ergens een pilsje te gaan pakken. Ook hoor ik nog regelmatig zijn stem in mijn gedachten, en kan ik verschillende beelden van hem naar voren halen. Zou dit dan het zogenoemde “verwerkingsproces” zijn?
Eerlijk gezegd wil ik er ook hélemaal niet diep over nadenken, want dan maak ik me alleen maar gek met mijn eigen gedachten.
Op dit moment voel ik ook dat mijn lichaam en geest rust nodig hebben. Ik ben de laatste tijd erg moe, (ondanks dat ik veel slaap) en regelmatig heb ik een stekende hoofdpijn die uit het niets op komt zetten. Daarom heb ik ook besloten om met een hele goede vriendin een paar dagen weg te gaan naar een leuke stad. Even een andere omgeving zal me denk ik wel goed doen.
En uiteindelijk hoop ik dat alles zijn plaatsje zal krijgen, want het leven gaat immers door. Hoe moeilijk het ook is…

4 thoughts on “Na chaos komt orde…

 1. hoop als je een paar dagen naar de stad gaat dat je effe je gedachten op nul kan zetten dit heeft een lange tyd nodig het verwerkingsproses het kan niet van vandaag op morgen al weg zijn en dat hoeft ook niet probeer te genieten van de dingen in het leven ik zeg altyd het duurt maar even . wij hebben onze dochter ook verloren we zijn nu 15 jaar verder het slijt maar vergeten doe je zoiets nooit.
  vorige week mocht onze zoon van 15 naar een kinderfeesje om 11 uur kregen we al telefoon dat er ruzie was ik zij hem onmiddelijk naar huis komen het gevolg drie wortels beschadigt door een klap op zijn mond de week ervoor de jongen uit bergeyk denk ook waar moet het toch naar toe verschrikkelijk maar het leven gaat verder met ups en downs wij kenden sjack van de ober bij ons op eersel kermis leek ons ook een goeie jongen maar nergens wordt om gevraagt het leven is voort een rotzooi afgunst en vraag me ook vaak af waar moet dit naartoe.
  geniet van de dagen die nog voor jullie liggen het slijt alleen vraag niet waneer daar is alles nog te vers voor ….maar eens komt alles goed gr hannie

  • Dank je wel, Hannie… En verschrikkelijk dat jullie je dochter hebben verloren. Maar je hebt gelijk. Ooit zal het slijten, maar vergeten doen we het nooit. En dat mag ook niet!

   Al het goeds voor jou!!

   Liefs,

   Maikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s