Jack Forever…

Jack forever

Hoe bizar kan het leven zijn? Afgelopen vrijdag heb ik deze blog nog geschreven, en een paar uur later zit ik midden in een film. Een film die tot op het moment van schrijven nog steeds non stop in mijn hoofd afspeelt.
Mijn lieve vriend Jack is die avond het slachtoffer geworden van een zinloze daad. Een daad die je kan scharen onder het begrip “zinloos geweld.”
Voor degene die het niet heeft meegekregen kan alles terug zien op Omroep Brabant: *LINK*

Ik ga nu geen blog schrijven over de persoon Jack. Het is duidelijk dat hij een ontzettende lieve vriend is geweest, en iemand die ontzettend gemist zal worden. En eerlijk gezegd ben ik nu nog niet in staat om iets van een memoire te schrijven. Misschien dat het nog ooit komt, maar op dit moment is alles nog te vers.
Het is voor mij dan ook nog steeds onbegrijpelijk hoe zoiets kan gebeuren. Soms lees je in de krant, of zie je op televisie dat er “zomaar” iemand om het leven komt door zinloos geweld.
En ik vind het eerlijk gezegd ook een aparte benaming. Want wanneer is geweld wél zinvol? Mijn inziens is dat nooit en te nimmer het geval.
De discussie over veiligheidsglas in kroegen en discotheken is in ieder geval weer opgelaaid. Vanmorgen stond er een groot stuk in het Eindhovens Dagblad (link) waarin te lezen stond dat veiligheids glas geen wondermiddel is. (Het artikel in de papieren versie van het Eindhovens Dagblad is overigens uitgebreider dan de online versie)
En ik ben het er mee eens dat veiligheids glas niet zaligmakend is, maar ik ben wel van mening dat het slachtoffers kan voorkomen. Want elk slachtoffer die gestoken wordt met glas dat uit een kroeg of discotheek afkomstig is, is er een teveel.

In ieder geval zal mijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Op dit moment leeft iedereen in een soort van roes, en het besef begint langzaam te komen. Het besef dat een goede vriend onverwacht is weg genomen uit ons leven.
Maar hoe erg het ook is, het leven zal op een gegeven moment door gaan. Maar Jack zal voort blijven leven in onze gedachten, en in onze harten. En op elk biertje dat we nog gaan drinken zullen we denken aan Jack. Want zo had hij het graag gewild…

8 thoughts on “Jack Forever…

 1. Hi Maikel,
  Kippevel all over my body. En wat was het een druk, mooi eerbetoon aan Jack afgelopen maandag. Ik ken hem niet persoonlijk, maar aan alle reacties te zien, was dat een groot gemis. Ik heb vorig jaar ook mijn aller aller aller beste vriendinnetje plotseling verloren en je MOET idd verder, maar het gemis is zo inmens groot. Het is alsof je plotseling n been mist. Ik denk ook nog elke dag aan haar, en bij elke Licor43 proosten we. En wat je idd zegt, ze blijven altijd voortleven in onze gedachtene en hartjes! Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen!
  Liefs Janneke

  • Hoi Janneke,

   Bedankt voor je complimenten, en we hebben er alles aan gedaan om het eerbetoon zo groots mogelijk te krijgen. En dat is wel gelukt.

   Wat verschrikkelijk dat jij je allerbeste vriendin hebt verloren. Ik hoop dat je alles (Ook al klinkt het ontzettend cliché) toch een beetje een plaatsje hebt kunnen geven.
   Als je maar aan haar blijft denken…

   Liefs,

   Maikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s