Laat me…

lief·de de; warme genegenheid: tussen die twee was het ~ op het eerste gezicht; (de) ~ bedrijven seks hebben 2 oprechte en warme belangstelling; het prijs stellen op: ~ voor de kunstLiefde. Over dit onderwerp is er door de jaren heen zoveel geschreven, en gepraat dat het eigenlijk een “uitgekotst” onderwerp wordt. En toch houdt het ieder mens bezig, want wat ben je als persoon waard als je nooit liefde of genegenheid hebt gekend? Mijn inziens niet zo heel veel, want liefde kan je als mens maken en breken.
En liefde kan je uiteindelijk vormen tot de persoon die je uiteindelijk bent en wordt.Ik verkeer in een sociale omgeving van personen die mij erg lief zijn en me heel erg dicht na het hart staan. Ik mag dan ook van geluk spreken dat ik ben opgegroeid met veel liefde en aandacht. Liefde en aandacht die je als kind nodig hebt, want een kind behoort met liefde en aandacht opgevoed te worden.
Mijn ouders hebben altijd voor me klaar gestaan, en ondanks dat ik in het verleden niet de makkelijkste ben geweest hebben ze altijd heel veel geduld met me gehad. En daar ben ik ze dan ook erg dankbaar voor. Uiteindelijk heeft het me gevormd tot de persoon die ik nu ben. Maar dit is natuurlijk een ander soort liefde dan dat ik bijvoorbeeld voor iemand zou kunnen voelen. Ik heb diverse relaties gehad, en ook altijd veel liefde gevoeld voor die personen. Van die soort liefde die je diep in je onderbuik voelt, en die je het gevoel kunnen geven dat je op veren loopt. Wat dat betreft is verliefd zijn het mooiste gevoel dat er bestaat.
Men zegt dat seks een goed gevoel geeft, en dat ontken ik ook niet. Maar échte liefde voelen voor iemand betekent voor mij zoveel meer. Seks kan je bij wijze van spreken op de eerste de beste straathoek al krijgen. Je doneert (wat zijn tegenwoordig de tarieven?) gemiddeld € 50,- voor een kwartiertje, en je kan helemaal los gaan. (bron) Wat overigens niet betekent dat ik ooit zal betalen voor “liefde”. Daarvoor heb ik íets teveel zelfrespect. Een ander alternatief kan zijn dat je de eerste de beste kroeg binnen wandelt, en er zal vanzelf een vrouw zijn die voor een drankje met je mee naar huis gaat. Maar het probleem is dat je na afloop jezelf wel voor je kop kan slaan, omdat die € 2,50,- voor dat drankje de hunkering naar échte liefde niet op kan vullen. Alhoewel een pure seksrelatie op zijn tijd ook niet verkeerd kan zijn. Wij zijn immers allemaal mensen, die er ook hun eigen behoeftes op na houden. Ik kan daar wel een heel erg mooi verhaal om heen schrijven, maar zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar.

Het afgelopen jaar heb ik geleefd, en dan bedoel ik ook écht geleefd. Na het breken van mijn relatie, had ik even “schijt” aan alles en heb me in het uitgaansleven gestort. Dat heb ik redelijk lang vol kunnen houden. Ik liep weg voor mijn gevoel, en heb mezelf niet de tijd gegund om het uiteindelijke effect te verwerken. “Even slikken, en weer doorgaan” waren mijn gedachten. Ondanks dat ik een relatie van ruim 8 jaar erop had zitten.
Mensen om me heen lieten mij maar mijn gang gaan, omdat ik niet wilde luisteren en de (negatieve) gevoelens liever van me af wilde stappen en drinken. Eerlijk gezegd ben ik daar niet gelukkiger door geworden. Een soort van “tweede jeugd” beleven is op dat moment leuk, maar uiteindelijk had ik het gevoel dat dit niet alles kon oplossen.
Op dit moment ben ik in een rustiger vaarwater terecht gekomen. Ik sta meer stil bij mezelf, en ik luister veel meer naar mijn gevoel. Ook heb ik geen zin meer in personen die mij stagneren in mijn eigen ontwikkeling. Wat dat betreft heb ik wel geleerd om nu selectiever om te gaan met het uitkiezen van personen die ik in mijn nabije omgeving duld. De personen die mij een negatief gevoel geven, block ik en op dit moment kan ik wel zeggen dat ik een gelukkig leven heb.
Ik leef op dit moment mijn leven, en ik stort me niet meer overal impulsief in. Iets wat ik wel heel lang gedaan heb. Ik stortte me ergens in, zonder er goed bij na te denken wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

Terugkomend op de liefde weet ik nog steeds niet wat ik wil. Op dit moment zijn er verschillende dingen gaande, maar ik vraag me regelmatig af of ik er wel een relatie op na kan houden? Ik zit nu in een proces waarbij ik mezelf op de eerste plaats moet stellen. Dat klinkt misschien erg egoïstisch, maar ooit zal er van mijn kant uitleg komen waar ik me op dit moment mee bezig houd.
Wat dat betreft heb ik de keuze gemaakt om het gewoon “leuk” te hebben, en me voor de verdere rest te richten op mijn eigen proces. Want uiteindelijk ben IK degene die met zichzelf moet kunnen leven. En niet een ander.
Wat dat betreft hoeft geluk in het leven nog niet te betekenen dat je gelukkig bent in de liefde. Dus laat mij voorlopig maar mijn eigen gang gaan….


4 thoughts on “Laat me…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s