Bloggen enzo….

,,Waarom blog jij?” Een vraag die me regelmatig wordt gesteld. Tja, in feite heb ik dat al meerdere malen beschreven. En als je het niet meer weet, dan nodig ik je van harte uit om de diverse blogs maar eens door te lezen. Want ik weet zeker dat je het ergens tegenkomt.

Maar ik wil graag het een en ander toelichten, daar ik dat helemaal geen probleem vind. Het bloggen an sich vind ik geen enkel probleem, het zijn “gewoon” de dagelijkse dingen die mij bezig houden en dan zijn het vooral mijn gedachten die ik over bepaalde zaken heb. 
Wat ik wél moeilijk vind, is de afweging wat ik wel en niet publiceer. Ik ben me er van bewust dat ik veel personen bereik met het schrijven van mijn blogs, en daarom is het soms niet handig om té persoonlijke dingen te delen. Die zet ik dan ook niet online, maar dat schrijf ik voor mezelf op. Als ik twijfel of ik iets wel of niet kan publiceren, dan heb ik het met er met een van m’n beste vriendinnen over (Marije bijvoorbeeld > Blog ) en dan wordt vanzelf de afweging gemaakt.
Uiteindelijk komt het er toch op neer dat het een gevoelskwestie is. Want bloggen staat voor mij gelijk aan gevoel, emoties en gedachten.  Het is (zoals vaker gezegd) een uitlaatklep voor me, en ik vind het fijn om dingen te delen.

Deze blogsite is nu iets meer dan een jaar online, en ik had dan ook nooit kunnen bedenken dat ik in die redelijke korte tijd zoveel bezoekers zou krijgen. Ook het aantal personen dat zich abonneert groeit met de dag. En ik moet toegeven dat ik dat erg fijn vind, want dan heb ik ook het gevoel dat het ik niet in het luchtledige schrijf. Want het uiteindelijke doel is natuurlijk om lezers te krijgen, daar kan ik best eerlijk in zijn.
Ook vind ik het fijn dat ik regelmatig feedback krijg over datgene dat ik publiceer, en dat veel zaken waar ik over schrijf herkend worden. Het geeft bij mij dan het gevoel dat ik niet alleen sta met bepaalde gedachten die ik heb.

Een tijd geleden heb ik me afgevraagd of ik door moest gaan met bloggen. Mijn inspiratie was op, en ik merkte dat ik in een vicieuze cirkel beland was. Niet dat ik niks meemaakte, maar er was niks dat me écht bezig hield.
En om nu wéér een blog online te zetten over de liefde of iets dergelijks ging me toch te ver. Want over de liefde wordt al veel te veel geschreven, ondanks dat het natuurlijk een onderwerp is die veel mensen bezig houdt.
De reacties waren in ieder geval dat ik door moest gaan, en ik ben blij dat ik niet de keuze heb gemaakt om helemaal offline te gaan. In de toekomst gaat er wel het een en ander veranderen, en daar kan ik nu nog niet te diep op ingaan. Maar ik beloof dat het boeiend zal blijven.

Bij deze wil ik graag jou als lezer bedanken dat je de moeite neemt om mijn blogs te lezen, want voor jou schrijf ik. En mocht jij als lezer eens een keer iets willen bloggen, en je hebt zelf geen blogsite? Neem dan contact met me op, en als ik er enthousiast over ben zet ik het graag online voor je.

Liefs,

Maikel

4 thoughts on “Bloggen enzo….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s