Uit het oog…

Mijn telefoon gaat, en ik zie dat het nummer hoort bij een persoon die ik al lang niet meer gesproken heb. En zelfs stiekem zijn bestaan vergeten was. Ik twijfel of ik op zal nemen, maar ik doe het toch maar:

,,Met Maikel”

,,Uhhh, met Bart. Hoe is het?” 

,,Ja, goed. Met jou? Al even niet meer gesproken…”

,,Nee, druk hè? Maar hoe is het?”

Ik onderdruk de neiging om direct op te hangen. ,,Stomme lul, denk ik bij mezelf. Je hebt net ook al gevraagd hoe het met me ging. Volgens mij opende je daarmee? Maar luisteren is nooit je sterkste punt geweest.” 

,,Ehm, dus je gaat me nu vertellen dat je het ruim een half jaar op een rij druk hebt gehad? En niet even tijd hebt gehad om een belletje te doen hoe het met me gaat?” Vraag ik verbaasd. ,,Sorry hoor, maar dát begrijp ik even niet.”

,,Uhm, ja… weet je. Eigenlijk wilde ik vragen wat je vanavond te doen had? Want ik verveel me een beetje, en iedereen die ik gebeld heb kon niet. En toen dacht ik aan jou, en misschien heb je zin om weer eens ouderwets wat bij te buurten?”

,,Oké, dus als ik het goed begrijp vraag je me of ik zin heb om weer eens ouderwets bij te buurten omdat niemand anders kan? Wat denk je zelf?” Kaats ik geïrriteerd terug.

,,Ja….??”

,,Ik dacht het dus even van niet. En helaas voor jou heb ik vanavond al andere plannen, en heel de maand augustus heb ik de weekeinden ook al volgepland. Dus ik denk dat je vandaag alleen op de bank zit, en maar lekker naar Hollands got talent gaat kijken ofzo.”

,,Oh, ehm… naja… dan eh… zal ik maar ophangen??” 

,,Dat lijkt me inderdaad het verstandigste, en als het aan mij ligt hoef je ook niet meer te bellen. Dag Bart.” En ik hang op.

Verdwaasd zit ik nog even voor me uit te kijken en laat het korte gesprek nog even op me inwerken. ,,Werd ik nou net gebruikt als allerlaatste redmiddel om iemand van een saaie avond af te helpen?” Zeg ik tegen mezelf.

Dit moet ik even van me afschrijven, en ik pak mijn laptop en begin te typen: “Mijn telefoon gaat…..”  

5 thoughts on “Uit het oog…

  1. WOW, die kerel heeft een plaat voor zijn kop. Ongelooflijk! Zulke mensen kan ik dus ook écht niet begrijpen, ook al heb ik er zelf ook vaak genoeg mee te maken gehad.

    Je hebt het goed afgehandeld in iedergeval. *duim omhoog*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s