Balans, liefde & leven….

In mijn vorige blog heb ik beschreven dat ik  mijn “losse” leventje een beetje beu begin te worden. Nu ik een hele tijd rond heb gezworven over de met bier doordrenkte vloeren van diverse kroegen en discotheken, wordt het mijn inziens tijd voor een wat stabieler en rustiger vaarwater.
Ik heb 4 december de respectabele leeftijd van 30 jaar behaald, en nu wordt het tijd om de balans op te maken. Vorige week heb ik me hardop afgevraagd wat ik eigenlijk mis op het moment, en of dit leventje wel bij me past?
Natuurlijk ontken ik niet dat ik veel plezier heb gehad, en heb uiteraard ook leuke mensen ontmoet. Het voordeel van vrijgezel(lig) zijn, is het feit dat ik nergens rekening mee hoef te houden. Ik kan impulsief met mensen afspreken, en op het laatste moment beslissen om bijvoorbeeld een dagje naar Scheveningen te gaan. Iets dat ik met Marije (blog van Marije) laatst ook gedaan heb. We hebben ontzettend gelachen, goed gepraat en tot diep in de nacht aan de cocktails gezeten in The Crazy Piano’s.
Iets wat je in een relatie niet makkelijk zult doen. Wat dat betreft is het een ontzettend groot voordeel om vrijgezel te zijn. Kortom; géén verplichtingen en geen verantwoordingen.
Hierbij wil ik wél benadrukken dat in mijn laatste langdurige relatie (ruim 8 jaar) ook weinig verplichtingen waren, en sowieso legden we geen verantwoording aan elkaar af.
Ik ben namelijk een persoon die binnen een relatie toch zijn eigen vrijheid moet behouden. Want ik ben allergisch voor vrouwen die het zogenoemde “claimgedrag” vertonen.
Mijn vrienden zijn voor mij erg belangrijk, en ik vind het dan ook fijn om regelmatig wat quality time met ze te besteden. 

Maar terugkomend op mijn gedachten of dit “een vrijgezel die gaat pas slapen, als die alle sterren heeft gezien” leventje nog wel bij me past?
Daar kan ik kort en bondig in zijn; en dat antwoord is op dit moment “steeds minder”. Ik verlang steeds meer naar vastigheid, en naar een persoon waar ik ’s avonds op de bank gezellig een filmpje mee kan kijken.
Zulke personen heb ik wel op dit moment, maar dat “kleine beetje extra” mis ik. Jullie zullen wel begrijpen wat ik bedoel.
Het is niet zo dat ik hard zoekende ben, integendeel. Want ik ben van mening dat de persoon waar ik verliefd op word uiteindelijk op mijn pad komt, en dat zoeken naar “de ware” nog nooit iemand is gelukt. Want mijn inziens bestaat “de ware” niet. Mijn mening is dat liefde je overkomt, en dat je er niet naar op zoek moet gaan. Want degenen die hopeloos gaan zoeken, krijgen meestal nul op hun rekest of gaan bepaalde zaken forceren om toch maar de relatie in stand te kunnen houden.
Nee, de liefde moet van beide kanten komen. Wat dat betreft laat ik alles maar op me af komen, en maak ik me er niet té druk om.
Want het is zoals het is, en niet anders….

Liefs, Maikel

4 thoughts on “Balans, liefde & leven….

  1. He Maikel,

    Ik ben via je facebook pagina hier terecht gekomen en kan me eigenlijk ook wel vinden in jouw hele verhaal. Vorige maand de 30 aangetikt en heb eigenlijk precies hetzelfde, wil ik dit nog wel?
    Wel leuk om te lezen, keep up the good work!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s