liefde, loslaten & doorgaan…

De laatste tijd zijn er veel personen in mijn omgeving die besluiten om hun relatie te beëindigen. Het valt mij op dat het meerdere relaties tegelijkertijd zijn, en ik vraag me dan ook af waar het aan ligt? In ieder geval vind ik het erg frappant.

Pas geleden was ik op een feestje, en raakte ik aan de praat met de zus van een van mijn beste vrienden. Ik had het met haar over relaties, samenwonen, en over communicatie binnen een relatie. We waren het er samen over eens dat communicatie binnen een relatie erg belangrijk is. Je moet je begrepen voelen, en over alles kunnen praten. Ook al zijn het zaken waar je je misschien voor schaamt. Dan is juist van belang om deze dingen te bespreken.
Het is lastig om binnen een relatie goed te kunnen praten, vooral als het een relatie is die al enkele jaren duurt. Het “automatisme” sluipt erin, en doordat je steeds meer aan elkaar gewend raakt kan het gebeuren dat je gewoon je leven leidt. En niet meer luistert naar wat de ander écht wil.
Ik weet van mezelf dat dit voor mij een hele grote valkuil is. Het “leren praten” over bepaalde zaken is er bij mij de laatste paar maanden ook  bijna letterlijk ingestampt, en ik moet eerlijk toegeven dat het mij enorm helpt.
Het is niet zo dat ik een absolute “binnenvetter” ben, want het is best mogelijk om met mij een goed gesprek te voeren. Echter heb ik het altijd lastig gevonden om te praten over mijn diepere gevoelens.
Ik stopte het altijd weg, en had niet het besef dat de negatieve gedachten of gevoelens daarna dubbel zo hard binnenkwamen.

Mijn gesprekspartner op het bovengenoemde feestje heeft onlangs ook een punt achter haar relatie gezet, omdat er veel eenzijdige communicatie was. Ook was ze erg aan het twijfelen of de keuze die ze gemaakt had, wel de juiste was.
Wat dat betreft zijn zulke keuzes altijd lastig, ook al neem je die weloverwogen. Het vertrouwde valt weg, en je zal ermee moeten leven dat je s’ avonds alleen in je tweepersoons bed kruipt.
Zulke dingen hebben tijd nodig, en uiteindelijk wen je aan het idee. In ieder geval geef je het een plaats, en kan je misschien nog terug denken aan de leuke dingen die je samen beleefd hebt.
Het is letterlijk elkaar los kunnen laten, en uiteindelijk kom je vanzelf weer op het goede levenspad terecht. Je zal tóch moeten doorgaan, want de wereld om je heen draait gewoon door. En niemand wacht op je.
Wat dat betreft is de liefde een raar fenomeen. Liefde kan je in alle hemelen die er bestaan laten belanden, maar liefde kan je ook enorm kwetsen. Maar zonder liefde kan niemand leven, dat is een ding dat zeker is.

Als ik vleugels had
nam ik je even mee,
Gewoon samen…
wij alleen met z’n twee.

Vliegend…verlangend
in één diepe zucht,
warme lichamen
stiekem tegen elkaar gedrukt.

Luchtig van binnen…
lippen die branden…niets daartussen,
zonder dat iemand het ziet…
je overal te kussen.

Een streling…
langs je huid,
gewoon…doen wat we willen
even alles zonder geluid.

Laat mij m’n gang dan maar gaan
geniet en wees stil,
of vlieg terug…
als je dit niet wil…..

6 thoughts on “liefde, loslaten & doorgaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s