Krokodillentranen

Benno Larue, alias Benno L staat terecht voor het misbruik van 57 veelal gehandicapte  kinderen en het in bezit hebben van tienduizenden discutabele afbeeldingen van kinderen. Vandaag pleitte zijn advocaat voor vrijspraak, omdat het OM “zijn hand zwaar overspeelt.”
Benno L gaf (zwaar geëmotioneerd) aan dat hij “de weg volledig kwijt was”, en het laaste dat hij wilde was kinderen kwetsen. Want hij was immers “gek op kinderen.” Vandaag heeft hij dan ook tien jaar cel tegen zich horen eisen, daar hij geen TBS met dwangverpleging krijgt.

Objectief gezien is tien jaar cel natuurlijk hartstikke veel, ervan uitgaande dat Benno L dit daadwerkelijk opgelegd krijgt. De publieke opinie luidt dat tien jaar cel veel te weinig is voor een persoon die niet voor niks het “zwembadmonster” wordt genoemd. Volgens velen in Nederland is de “cellen- cultuur” in Nederland een lachertje, omdat criminelen alles kunnen krijgen wat hun hartje begeert.
Natuurlijk is dat ook zo, want het Nederlandse gevangenisregime kan je niet vergelijken met bijvoorbeeld de gevangenissen die in Zuid-Amerika gelegen zijn. Sowieso kan je de landen die in Zuid-Amerika gelegen zijn niet vergelijken met de westers gelegen landen.  Kortweg; andere landen, andere culturen. Maar dat is een andere discussie.
Desalniettemin vind ik het belachelijk dat een advocaat überhaupt gaat voor vrijspraak, daar de bewijzen meer dan duidelijk zijn. Misschien ageer ik vanuit een emotioneel standpunt, maar daar is naar mijn mening niks mis mee.
Ondanks het feit dat ik elke vorm van pedofilie keihard veroordeel, vind ik het interessant wat pedofielen drijft om toch tot zulke daden te komen. Is het een ziekte, of kennen deze personen geen grenzen? En waarom is het merendeel van het mannelijk geslacht? Een aantal vragen waar tot nu toe nog geen sluitend bewijs voor is gevonden, ondanks alle psychiaters die zich al over dit vraagstuk hebben gebogen.
Toch zou ik graag mijn gedachten willen delen, en hoe ik erover denk. En het meest belangrijke; waarom zijn deze personen in staat om zulke verschrikkelijke dingen te doen?

Als ik uitga van een gezonde heteroseksuele man, heeft deze als ultiem doel (bewust of onbewust) zich voort te planten. Ik wind hier geen doekjes om, want zo is nou eenmaal de natuur. Een tendens dat zich al tienduizenden jaren voortbeweegt. Noem het “the circle of life.”
 Soms kan het zijn dat men zich onbewust heel graag wil voortplanten, maar dat bewust niet wil en andersom.
Voor de voortplanting is een gezonde vrouw nodig. En hiernaast zijn er vele andere facetten nodig zoals een veilige omgeving om de nakomelingen in op te laten groeien. Maar ook basale behoeftes zoals de behoefte naar voedsel dient veilig gesteld te worden. Bewust dan wel onderbewust streeft een gezonde man dus naar vele ingrediënten voor een succesvolle afloop van de voortplanting. Omdat iedere gezonde heteroseksuele man hiernaar streeft kunnen de doelen gebundeld worden in een samenleving.

Het bovenstaande staat daarentegen lijnrecht tegenover alles wat een pedofiel nastreeft. Want over het algemeen genomen zijn het minderjarige jongetjes die het slachtoffer worden van een pedofiel, dus het voortplanntingsverhaal kan bij deze de ijskast in.
Wat dat betreft tasten de specialisten nog steeds in het duister wat de aanleiding kan zijn voor zulke daden.
Het feit dat veel pedofielen, als ze terecht staan, in een slachtofferrol kruipen doet mij erg veel. Naar mijn mening weten ze dat ze fout zitten, maar het rationele komt niet overeen met wat ze daadwerkelijk voelen.
Naar mijn mening  kunnen pedofielen niet hard genoeg gestraft worden, ongeacht de motieven die ze naar voren brengen. Want wat als ze ooit aan jouw kind komen?

Nee, Benno L huilt krokodillentranen…

Oprichter van  Stichting Martijn, Ad van den Berg in gesprek met Goedele Liekens

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s