Zomaar een droom….

7.30 uur. Ik word wakker van John Mayer zijn “Who Says” dat ik als alarmtoon op mijn telefoon heb staan. Zuchtend zet ik mijn alarm af, en probeer mezelf een beetje bij elkaar te rapen.

Vandaag moet ik best veel regelen, want vorige week is iemand zo aardig geweest om mijn portemonnee te stelen. En daar het Stadskantoor van Eindhoven maar tot 13.00 uur geopend is, wil ik toch op tijd mijn bed uit.

Gezien de periode die ik heb doorgemaakt, is het voor mij belangrijk om in een vast ritme te komen. Een ritme van op tijd naar bed, en redelijk op tijd mijn bed uit. Tot nu toe houd ik dat goed vol. En daar ik voorlopig nog niet hoef te gaan werken, is het des te belangrijker om toch regelmaat in mijn leven te houden.

Ik probeer een droom van afgelopen nacht naar voren te halen, en terwijl ik mijn ogen weer sluit zie ik je voor me. We lopen op blote voeten over een strand, met de golfen die langzaam over onze blote voeten heen spoelen. Ik houd je vast, en je geeft mij het gevoel dat ik je nooit meer los wil laten. Meeuwen cirkelen krijsend boven ons rond, en aanschouwen het schouwspel dat zich ver beneden hen afspeelt.

De golfen deinen op het water en klinken me als muziek in de oren, terwijl de laatste zonnestralen nog net je volmaakte gezicht beschijnen. Ik kijk je aan, en je ogen raken me diep in mijn ziel. Even lijkt het of mijn hart stopt, en dat ik niet op het strand loop maar op zachte veren.
We zeggen niks tegen elkaar, maar toch begrijp ik wat je op dit moment denkt. Twee zielen in één gedachte, samen één. “You complete me.”
Terwijl we verder over het strand lopen, bedenk ik me dat het misschien zo heeft moeten zijn. We hebben al geruime tijd contact, maar ik had nooit kunnen bedenken dat je dit gevoel bij mij los kon maken. Tot op die ene avond. De avond dat ik je voor het eerst zag. Je stond boven aan de trap van het Centraal Station, en mijn hart sloeg even over. We hebben die avond goede gesprekken gevoerd, en ik voelde me steeds meer op mijn gemak. Na die ene avond heb ik je naar de trein gebracht, en teruglopend naar de kroeg zat je direct in mijn gedachten.
De volgende ochtend heb ik na lang nadenken besloten om mijn gevoelens naar jou kenbaar te maken, en het was geheel wederzijds. Ik kon mijn geluk niet op.
Kijkend naar boven cirkelen de meeuwen nog steeds boven ons hoofd, en je knijpt even zachtjes in mijn hand. Nee, het is geen droom. Je bent het echt. Ik lach naar je, en mijn lach wordt beantwoord met een blik waaruit een en al liefde voortvloeit.

Opeens schiet ik weer wakker van mijn wekker. “Shit, 8.00 uur!”, zeg ik tegen mezelf. Nu moet ik er écht uit! En terwijl ik rustig naar de badkamer loop, besef ik dat mijn droom werkelijkheid kan worden.

3 thoughts on “Zomaar een droom….

  • Hey meis,

   Bedankt voor je reactie. Inderdaad mooi dat het zo nog kan gaan. “She had me at hello.” En terwijl ik het niet verwachtte, en achteraf Patrice ook niet is het toch zo ontstaan. Liefde op het eerste gezicht; Ik heb er nooit in geloofd, maar ben er wel een beetje op terug gekomen.
   En het is waar wat ik schreef: ” She completes me.”

   Liefs,

   Maikel

 1. M’n allerliefste liefke,

  Als eerste wil ik je bedanken voor dit ontzettend mooie verhaal. Ik kan je niet in woorden uitdrukken hoeveel dit voor mij betekent en wat ’t met me doet… Geloof me, dat is héél veel… Toen ik ’t de eerste keer las, dacht ik, wow! En ik was helemaal stil en ontroerd… Eerlijk waar, ik heb nog nooit liefdesbrieven gehad in heel m’n leven. En zoiets, als wat jij nu doet, op deze manier je liefde verklaren aan mij… It touched my heart, en ik moest echt even ’n traantje wegpinken…

  Wie zoekt die vindt is ’t gezegde, maar in de liefde gaat dit niet op. Integendeel… Mijn moeder zei altijd, je krijgt wat je nodig hebt zowel in leven als in liefde. Dat kan goed of slecht zijn, maar ’t is wel wat jij nodigt hebt en dat is niet persé datgene of diegene waar jij naar verlangt. Ze heeft gelijk. Juist als je ergens niet van droomt, of naar verlangt, dan komt ’t ineens op je pad *bingo! Het kan inderdaad maf lopen in ’t leven. Mannen, relaties e.d. ik was er totaal niet mee bezig. Sterker nog, voor mij hoefde ’t niet. Jarenlang heb ik gestruggled met van alles en nog wat, en eindelijk was lachte ’t leven me weer toe. M’n leven was goed, vermaakte me prima en ik was tevree. Een man was wel ’t laatste waar ik aan dacht…

  You complete me… Ik weet nog goed dat ik op ’n dag ’n paar maande geleden, zo’n ontzettend kloterige dag achter de rug had, toen jij dit op mijn FB wall poste. Zo lief en attent vond ik ‘t, it cheered me up for sure! Maar ik dacht er op dat moment verder niets bij. Laatst grapte ik nog, dat jij wellicht ’n voorziene blik hebt gehad. Haha, wie weet… apart blijft ’t zeker.

  You got me at hello… Ja inderdaad… Toen ik je de trap op zag komen op ’t station dacht ik direct, wat ’n leuke gozer! Die knuffel en zoenen voelden gelijk goed! Maar ja, ’t was toen nog gewoon iets vriendschappelijks. Wellicht hield ik me, uit zelfbescherming voor ’t lapje. Maar waar is waar, ik voelde me ook direct op m’n gemak bij jou, het voelde vertrouwd, communicatie ging als ’n trein, veel raakvlakken en ja, ik was absoluut mezelf.

  En zo vorderde de avond, goede gesprekken, plezier en het werd maar gezelliger en gezelliger. En ik, ik begon je steeds leuker te vinden en had helemaal geen zin om naar huis te gaan… Maar ja, toen was ’t moment daar, aan alles komt ’n eind, helaas ook aan gezelligheid. Toen zat ik daar om 01:30 ’s nachts weer in ’n koude trein, opgepropt in ’n stoel met m’n sjaal om me heen terug naar huis. En jij, jij was in mijn gedachten. En vanaf dat moment, ben je daar ook gebleven.

  Ik kan me er aangenaam over blijven verbazen en verwonderen hoe dit allemaal is gelopen. En nogmaals, ik had dit ook niet verwacht met jou! Maar ’t zijn zeker de mooie dingen die je in ’t leven kunnen overkomen. Rest mij jou voor nu nog te zeggen dat ik heel erg blij ben dat je in m’n leven bent. Dat je me respecteert, als mens en als vrouw. Dat je de moeite neemt om ook naar mijn binnenkant te kijken. Me niet afrekent op m’n verleden en me ècht wilt leren kennen. Dat ik mezelf bij jou kan zijn, en ik me niet geremd voel me te uiten. Maar dat geldt andersom natuurlijk net zo goed. Jij maakt mij ook blij, geeft me ’n goed gevoel en m’n leven zoveel meer glans 😉 Dat koester ik, en ik koester jou…

  Dat ik steeds meer om je ga geven, dat staat buiten kijf. Ben ook hartstikke gek op jou! Hoe kan ’t ook anders? Je bent ’n mooi en geweldig mens! Prachtige lach, ontzettend lief en met ’t hart op de goeie plek. You’ve touched my soul…

  Dromen zijn geen bedrog, integendeel. Want soms, héél soms komen ze weleens uit. Dan ben je ineens samen ‘één’…

  Veel liefs & kus,
  je meiske

  * You don’t know what you’ve got until it’s gone. But you also don’t know what you’ve been missing, until it arrives…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s