Zaaien en oogsten…

Een goede vriend van mij gebruikt regelmatig de uitspraak: “zaaien en oogsten.” Refererend aan mijn *vorige blog* past deze uitspraak op dit moment ontzettend goed bij mij. Ik ben aan het investeren in mezelf, en ondanks de “ups and downs” die ik ervaar voel ik toch een lichte mate van vooruitgang.
Op dit moment ben ik in een fase beland dat ik bepaalde dingen zal moeten accepteren. En dat is voor mij nog steeds erg moeilijk, want mijn verstand en gevoel komen niet overeen. Verstandelijk vind ik dat ik me eroverheen moet zetten, en dat ik moet genieten van de leuke momenten die ik beleef. Dat kan van alles zijn, zoals leuke dingen doen met vrienden en bijvoorbeeld een wandeling maken met de honden. Ik ben een persoon van uitersten, en als ik van mezelf vind dat ik goed in mijn vel zit zal ik ook alles op mijn schouders nemen en veel dingen aanpakken. Het probleem is echter, dat ik daar achteraf problemen mee krijg. Als opdracht heb ik dus meegekregen om kleine haalbare doelen te stellen. Dat kan dus inderdaad een uurtje vrij maken voor mezelf en dan een wandeling te gaan maken met de honden.
Op zulke momenten kan ik genieten van deze kleine dingen. Maar het kan de volgende dag weer helemaal anders zijn. Het vervelende is dan dat ik tegen mezelf kan zeggen: “ik heb gisteren toch een leuke dag gehad, en het is logisch dat je af en toe een terugval hebt? En probeer dat gevoel van gisteren terug te halen.”
Maar mijn gevoel staat daar dwars tegenover. Dat is voor mij persoonlijk erg lastig om hiermee om te gaan. Het is in ieder geval nu de kunst om de juiste balans te vinden, en met de hulp die ik ga krijgen ben ik ervan overtuigt dat dit me gaat lukken.
Want ik geef me niet zomaar gewonnen. In ieder geval ben ik nu hard aan het zaaien, om op een later tijdstip te kunnen oogsten….

Liefs,

Maikel

4 thoughts on “Zaaien en oogsten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s