Carnaval

Het feest is vandaag weer losgebarsten. In Eindhoven wordt het traditioneel ingeluid met “3 uurkes vurraf”  dat het startsein is om de komende dagen hélemaal jezelf te kunnen zijn.
Daar ik ben opgegroeid in het mooie Brabantse land, is het carnaval er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders waren vroeger bij een carnavalsvereniging, en ik mocht dan ook elk jaar met de optocht meelopen. Toen ik zelf wat ouder werd, raakte het carnaval voor mij steeds meer op de achtergrond. En ik vond het zelfs niet meer leuk, wat automatisch inhield dat de boerenkielen aan de wilgen werden gehangen en wij ervoor kozen om met de carnaval op vakantie te gaan.
Tot een jaar of 5 terug. Ik zat toen een beetje te zappen, en op Omroep Brabant werd al reclame gemaakt voor de Carnaval uitzendingen. Mijn toenmalige vriendin gaf helemaal niks om carnaval, dus bij ons was het toentertijd een evenement waar we geen energie aan verspilden.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus uiteindelijk maar besloten om eens één avondje te proberen of het beviel. Nou, dat éne avondje werden er uiteindelijk vier. Sindsdien begeef ik me weer in het feestgedruis dat carnaval heet. En ik vind het nog steeds leuk! De komende paar dagen zijn dan ook volledig ingevuld, en we doen elke dag een ander stad of dorp aan. Want dat is het leuke aan carnaval! In welke plaats in Brabant of Limburg je ook komt met carnaval; de mensen zijn overal gezellig, en je maakt met carnaval erg snel contact. Terwijl het carnaval in Den Bosch toch heel anders gevierd wordt dan in bijvoorbeeld Eindhoven.
Nee, voorlopig voor mij geen vakantie meer. Maar gezellige leut en plezier! Alaaaf!

 

2 thoughts on “Carnaval

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s