Nalani

Daar ik mezelf heb voorgesteld, zou ik ook graag Nalani willen voorstellen. Nalani is een Rhodesian Ridgeback en ze is geboren op 2 augustus 2007. En vergeleken met andere rassen is de Ridgeback erg excentriek.

Ze is ondeugend, koppig, zelfverzekerd maar ontzettend trouw en een goede vriendin!
Ze is van nature lui, en zal zeker geen onnodige energie verspillen om haar doel te bereiken. Het liefst ligt ze dan ook pal in de zon, of bij de openhaard. Toch staat bovenstaand stukje lijnrecht tegenover de beschrijving van die energieke en dynamische hond waarvoor de Ridgeback vaak doorgaat, want voor haar beweging en conditieopbouw maken we vaak lange wandelingen door de bossen. En daarmee loopt ze regelmatig in zo’n tempo dat ik haar niet bij kan houden.

Nalini is intelligent, toegewijd en erg aanhankelijk. Als je haar eerlijk en lief behandelt, zal er geen trouwere en toegenegen huisgenoot bestaan dan Nalani. Ze is mijn kameraad die in extreme omstandigheden tot buitengewone prestaties bereid en in staat is.

Omdat het mij leuk leek om eens een nestje te fokken, heb ik na lang beraad besloten om eens een reu te zoeken die bij Nalani past. Uiteindelijk heb ik die gevonden in Gwembeshe Kastor’s Home, roepnaam: Cliff.


Cliff is geboren op 30-04-2007 en ik heb Nalani op 10-02-2011 door Cliff laten dekken. Daar ik niet “zomaar” iets wilde doen, heb ik de officiële wegen bewandeld en als de pups er zijn zal er ook een overeenkomst conform de richtlijnen van De Rhodesian Ridgeback Club Nederland  overhandigd worden.

*UPDATE* Op 14 april jl heeft Nalani 9 prachtige pups op de wereld gezet. Foto’s van de puppy’s  van Nalani:


Zowel Nalani als Cliff zijn Hd-vrij en beiden met een certifaat. Ook zijn Nalani en Cliff door de dierenarts gecontroleerd op Dermoid Sinnus. En ook de pups zullen hierop gecontroleerd worden.
Natuurlijk kan ik niet alle pups zelf houden, en als ze er zijn ga ik er ook voor zorgen dat ze bij goede mensen terecht komen.
Uiteraard zullen alle pups ontwormd, gechipt, een stamboom bezitten en een Europees paspoort hebben.
Zou je eventueel geïnteresseerd zijn in een puppie van Nalani en Cliff, kan je contact opnemen via 06-18.69.93.56 of voor meerdere informatie kan je me mailen op: maikel.ridgeback@gmail.com

Stamboom van Nalani:

 

HD A certificaat Nalani:

 Showresultaat van Nalani:

 

Stamboom van Cliff:

Showresultaat van Cliff:

 

 Hd & ED uitslag van Cliff:

7 thoughts on “Nalani

 1. Erg mooie hond! Maar het ras is ziezo al mooi 🙂 Erg leuk dat jezelf een nestje gefokt heb ook! Die stap durf ik nog niet te zetten. Ikzelf heb een Duitse herder.

 2. Hallo maikel,

  Binti wordt 1 april alweer 5 jaar. En het is echt een lieverd.
  We hebben inmiddels besloten dat we gaan voor een pup erbij. Zodat dat hij echt een maatje kan worden voor onze zoon. Heb jij inmiddels al wat geintereseerden?

  Groetjes

  Hermien

 3. Wat een mooie dame Nalani en een knappe vent Cliff. Volgens mij word dat een heel mooi nestje. We hebben zelf ook een RR geweldige honden en mooi karakter. We zijn zelf nog aan het nadenken of we een pup willen, zodat deze kan opgroeien met onze zoon van nu 2,5 jaar. Wie weet kom ik nog bij je terug.
  wens je wel heel veel sucses

  Groetjes Hermien uit zwolle

  • Hoi Hermien,

   Bedankt voor je reactie en voor de complimenten! Ik hoop ook dat het een mooi nestje wordt. Maar hoe oud is jullie hond?
   En wat zou het geweldig leuk zijn als jullie zoon kon opgroeien met een puppie! 🙂
   Maar wie weet in de toekomst?

   Groetjes,

   Maikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s