Vallen en weer op staan…

Ik heb er al eerder een blog over geschreven. En het blijft voor mij een feit dat bij het maken van keuzes er een hoop gevoel en emotie komt kijken. Natuurlijk is het keuze afhankelijk, want bij het kopen van een brood zal je niet snel emotioneel geraakt worden. Maar op dit moment zit ik in een fase waarbij ik knopen moet doorhakken. En het zijn geen kleine knopen. De keuze die ik maak heeft als gevolg dat er een structurele verandering zal plaatsvinden, maar wél met het voordeel dat ik er op de langere termijn sterker uit zal komen.

Dus dan zou je denken dat de keuze snel gemaakt is? Voor degene die niet snapt waar ik op doel,  zal misschien wel denken: “waar heeft hij het over?” Misschien dat ik (ooit) alles nog wel ga beschrijven, maar mijn naaste vrienden en familie zullen deze blog wel kunnen plaatsen.

In ieder geval heb ik nu een keuze gemaakt, en ben ik aan het wachten op een vervolg. En dat vervolg zal voor mij erg zwaar worden, en ik zal mezelf dan ook regelmatig tegenkomen. Maar de confrontatie wil ik niet uit de weg gaan, omdat ik mezelf de vraag heb gesteld of ik door wil blijven gaan op oude voet of aan mezelf wil gaan werken?
Wat dat betreft kan ik meer jaren van geluk tegemoet zien, dan jaren van ongeluk. In mijn geval is het glas niet half leeg, maar half vol. Dat is een ding dat ik mezelf in moet prenten. Want het is soms lastig om niet negatief te gaan denken. Het is een “mindsetting” die ik me na al die jaren “eigen” heb gemaakt, en het voelt vertrouwt. Terwijl het in feite  hartstikke zelfdestructief is.
Maar ik ben in ieder geval blij dat ik de keuze heb gekregen om aan mezelf te kunnen werken, en met vallen en opstaan hoop ik te bereiken waar ik al zolang naar verlang…..

 

 

13 thoughts on “Vallen en weer op staan…

 1. He lieverd!

  Lijkt wel of ik mezelf lees… Weet waar je nu doorheen gaat en ja, het “oude vertrouwde” opgeven en dat nieuwe pad daadwerkelijk durven te bewandelen, daar is moed en kracht voor nodig. Maar dat heb je. Jij durft de keus te maken deze nieuwe weg te willen gaan, velen anderen niet.

  Jij komt er wel…

 2. Lieve schat, onthoud dit:
  ”Worrying won’t stop the bad stuff from happening. It just keeps you from enjoying the good!”

  Just like me: als ik val sta ik weer op, als ik val sta ik weer op, en ik blijf pas liggen als ik opgeef… nooit dus. 😉

 3. Pingback: Tweets that mention Vallen en weer op staan… « De visie van Maikel -- Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s