De paus geloofwaardig of niet?

Dat ik niets met het Christelijk geloof heb, dat moge duidelijk zijn. Mocht dat niet duidelijk zijn, kun je het hier
( *KLIK* ) ( *KLIK* ) ( *KLIK* ) ( *KLIK* ) allemaal nog even nalezen. Dan hebben we dat ook weer gehad. Ik wil nogmaals benadrukken dat ik elk geloof respecteer.Iedereen is vrij om te geloven, maar ik blijf van mening dat je geloof niet in een gebouw kan vinden en dat het (vooral in de top van het Christelijk geloof) alleen maar draait om macht, corruptie en zakkenvullerij.

Echter komt vandaag naar buiten dat de Paus aftreden niet uitsluit als hij fysiek of mentaal niet meer in staat is zijn ambt te vervullen.
Zo kwam vorige week ook naar buiten dat de Paus het condoomgebruik soms oké vond.
“Soms oké!?” Ik vind het ook “soms oké”  dat de Albert Heyn op zondag open is, maar dat wil niet zeggen dat ik er elke zondag hoef te komen.
De Paus neemt dus wéér geen stelling. Velen vonden het een hele vooruitgang dat de Christelijke über heilige iets toegaf aan zijn non conformistische gedrag. Zo huppelden anti-aids activisten vrolijk rondjes, en het Rode Kruis kon niet stoppen met juichen.
Maar diep van binnen weet men ook dat de Christelijke kerk enorm hard moet werken aan het grote imago verlies waaronder het de laatste tijd te lijden heeft.
Voor de paus staat het echter nog altijd buiten kijf dat het condoom niet de juiste manier is om ,,de horror van de hiv-infectie” te bestrijden. Hij stelt dat er meer moet gebeuren. ,,Door te focussen op de condooms, wordt seksualiteit banaal, en dat is de reden waarom veel mensen seks niet langer zien als een uiting van liefde maar als een soort van drugs.”
Dit staat allemaal te lezen in het boek‘Light of the World: The Pope, the Church and the Signs of the Times’
Dus zeg het maar; de focus behoort dus niet te liggen op condooms (veilige seks) maar op de uiting van liefde.
Natuurlijk ben ik het met deze opper heilige gedeeltelijk eens.  Want niets is zo mooi om seks te hebben waarbij ook nog eens liefde aan te pas komt.
Maar gezien het feit dat steeds meer mensen op jongere leeftijd seks hebben, denk ik dat dit beeld iets te romantisch geschetst wordt door de Paus.
Jongeren moeten namelijk juist door hem gestimuleerd worden om te kiezen voor veilige seks, en wat de gevolgen van onveilige seks zijn. Én de nadruk moet niet komen te liggen op banaliteit dat uiteindelijk kan leiden tot een soort van drugs.
De Paus had ook kunnen zeggen dat seks een soort van verslaving is, en dat je verslaving aan kunt pakken door je ertegen te wapenen. Dit kan door middel van condoomgebruik. Zó moeilijk is het toch niet?
Nee, voor mij blijft het Vaticaan nog steeds een oubollig conglomeraat dat door deze kleine kniebuiging weinig krediet krijgt.

Verder geeft ons Pauske aan dat als hij mentaal of fysiek niet veel meer kan, hij zijn mijter aan de wilgen hangt.
Gezien de uitspraken in het verleden, vind ik hem nu al niet mentaal geschikt om zijn ambt uit te voeren. Een klein voorbeeld is namelijk Kardinaal Javier Lozano Barragan, die vond dat homoseksuelenniet in de hemel thuis horen.
Het Vaticaan kwam later terug op deze uitspraak, door aan te geven dat Barragan verkeerd geciteerd was en dat hij het zo niet bedoelde.
Maar een gepast excuses is er nooit gekomen. Daarbij heeft het Vaticaan wel vaker de plank misgeslagen, en het item “kindermisbruik” zal ik ook niet meer naar boven halen. Oh, en ook maar te zwijgen over de rol van het Vaticaan in de holocaust.
Nee, ik vind de Paus nog steeds ongeloofwaardig en daarbij ook het Christelijk geloof. De Paus is dé perfecte personificatie van het Vaticaan: oubollig, conversatief, én overbodig.  Dus ik zeg: *KLIK*

 

Maikel

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s