Nachtelijke gedachten

Zwijgend kijk ik naar de klok. Het is al bijna 2.00 uur ’s nachts, en over 5 uur gaat mijn wekker weer. Die hatelijke wekker, die mij bijna elke morgen ruw wekt om deel te nemen aan een maatschappelijk proces dat “werken” wordt genoemd. Op zich heb ik geen enkel probleem met werken. Ik heb echter wel een lichtelijk slaap probleem, en dat is een understatement.

Mijn verstand schreeuwt uit dat ik moet gaan slapen, maar mijn lichaam denkt er anders over. Vele malen heb ik geprobeerd om op tijd naar bed te gaan. Rond middernacht leek me een geschikte tijd, want 7 uurtjes slaap moet kunnen.
Maar net als nu lig ik dan doelloos  in mijn bed naar het plafond te staren, en te hopen dat ik snel in slaap val. Helaas werkt dit niet bij mij. Ik heb al van alles geprobeerd. Van Melatonine tot en met Nachtrust thee van De tuinen.
,,Waarom neem je dan niet een oxazepammetje of een temazepammetje?” hoor ik je denken.
Gewoon om het simpele feit dat ik niet afhankelijk wil worden van slaapmedicatie. Gemiddeld slaap ik vier uur per nacht. Dat is zo’n 28 uur in de week. Mijn huisarts snapt niet dat ik dit volhoud, en eerlijk gezegd snap ik het ook niet. Zij heeft mij dan ook diverse malen slaapmedicatie voor willen schrijven, maar ik blijf dit weigeren. Tot op het moment van vandaag voel ik me er niet slechter door, en ik zie het alleen maar als een klein ongemak.
’s Morgens heb ik er last van, maar als ik eenmaal onder de douche vandaan kom en mijn ontbijtje heb genuttigd ben ik weer hartstikke fit en klaar voor een nieuwe dag. Dus waarom mijn lichaam laten verzieken door zulke slaapmedicatie?
Het zou een andere situatie zijn, als ik lichamelijk ongemakken zou ondervinden. Maar dit is nog niet het geval.

Verder ben ik aan het nadenken hoe ik het beste mijn grenzen kan gaan verleggen.  Er zijn toch veel dingen die geregeld moeten worden, en waar ik rekening mee zal moeten houden. Ik heb een koophuis, werk, studie, vrienden, familie en hier zal op een of andere manier toch een oplossing voor gevonden moeten worden.
Maar ik ben al een heel eind, en als het scenario loopt zoals ik in gedachten heb dan ben ik een gelukkig mens en staat niets mij nog in de weg.
Natuurlijk zullen de financiën ook zodanig moeten zijn dat ik een tijd in het buitenland kan vertoeven, maar ook hier heb ik een oplossing voor bedacht en als het gaat lopen zoals ik wil dan maak ik er ook nog een hoop andere mensen gelukkig mee. Ik ben in ieder geval hard bezig met netwerken en plannen uit te werken, dus daar liggen de problemen ook niet.

In ieder geval heeft het schrijven van deze blog me weer drie kwartier verder in de tijd gegooid, en ik ga wederom een poging doen om te slapen en te kunnen dromen dat er  iemand naast me lag die ik kon vasthouden. Ik denk dat dit ook al een hoop scheelt….

2 thoughts on “Nachtelijke gedachten

  1. Ja dat ken ik,niet in slaap komen pfffff…. Alleen heb ik de mazzel/pech dat ik niet echt gewekt wordt door de wekker. Slaap er heerlijk doorheen maar ’t moment van wakker worden is echt een ramp!
    Word met de wereld geconfronteerd en mijn plicht roept. En ondanks mijn werkgever nooit vraagt waar ik blijf of waarom ik te laat ben, besef ik heel goed dat ook ik mijn verantwoordelijkheden moet nemen! Dat ik een enorme eigen wil heb die toch ook wel een beetje de verantwoordelijk zelf in handen wil hebben zorgt ervoor dat weleens lekker botst! En dan komt het kopje WEG om de hoek kijken….
    Xx anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s