Grenzen verleggen

Een keer in de zoveel tijd heb ik wilde ideeën. En die zijn nog al divers.
Dat kan uiteenlopen van kansarme zeehondjes gaan voeren in Pieterburen tot en met mezelf nuttig maken voor een of ander project in een derde wereld land.  Deze dingen spelen altijd in mijn hoofd. Het probleem is echter dat ik 99.9 % van deze ideeën niet uitvoer.  Ik denk er aan, ga het idee uitwerken en uiteindelijk beland mijn kladblok weer in mijn tas.
Zo heb ik al jaren het idee in mijn hoofd om voor een lange tijd  naar het buitenland te vertrekken. “De boel de boel laten”, en kijken waar ik eindig.
Ik ben dan ook ernstig jaloers op personen die dat wel kunnen. Mijn idee achter een eventueel vertrek naar het buitenland is dat ik me wel nuttig hoop te maken, en me in kan zetten voor een project dat een maatschappelijke functie heeft. Niet dat ik eindeloos dronken wil worden op een wit palmenstrand, en tequila wil drinken met een inlandse mooie vrouw maar het moet gevoelsmatig kloppen.  Ik bedoel maar te zeggen dat ik ook gevoelens bezit, en als ik toevallig op een wit palmenstrand beland met een “exotic refreshment” (lees: cocktail) wie ben ik dan om daar niet aan te voldoen?

Ik heb jaren achter elkaar in een relatie gezeten. Zoals het er staat, klinkt het erg dramatisch maar dat was het niet. Ik heb een fijne tijd gehad, maar als het niet meer werkt dan kun je beter stoppen dan doelloos door te blijven gaan.
Dat is ook de reden dat ik mijn plannen nooit ten uitvoer heb gebracht.
Echter begint het nu weer te kriebelen. Ik ben enthousiast geraakt door een vriend van me, die al diverse malen voor langere tijd in het buitenland heeft doorgebracht en een zeer goed idee had.
Het heeft mijn interesse gewekt, en ik ben op dit moment aan het uitzoeken of het mogelijk is om dit idee uit te gaan voeren.
Persoonlijk heb ik ook het gevoel dat ik er uit moet. Nee, “niet op zoek naar mezelf” (ik ben niet zo spiritueel aangelegd) maar even in een andere omgeving verkeren en los geraken van alles wat me hier in Nederland heeft gehouden.

Ik heb al veel landen gezien in mijn leven, en telkens als ik terug kom bekruipt mij een gevoel van heimwee. Eerlijk gezegd ben ik nooit blij als ik weer terug ben in Nederland, en ik vraag me af hoe dat komt.
Volgens sommige personen komt het, omdat mijn “roots” niet in Nederland liggen en ik lichtelijk last zou hebben van zogenoemde “hechtingsproblematiek”. Dus simpel gezegd, zou ik het niet naar mijn zin hebben in dit land.  En eerlijk gezegd heb ik het hier ook steeds minder naar mijn zin. De maatschappij is hier ontzettend aan het veranderen, en je krijgt pas in de gaten hoe het er hier aan toe gaat als je terug komt van een langdurige (werk) vakantie in het buitenland. Dus misschien heb ik wel last van lichtelijke hechtingsproblematiek.
De enige manier om hier achter te komen, is om voor een tijd naar het buitenland te vertrekken……

3 thoughts on “Grenzen verleggen

  1. Hey Maikel,
    Heerlijk toch even lekker weg van hier!!!
    De gedachte komen zo ontzettend bekend voor. Het enorme drukke leven wat we hier zowat moeten leven komt mij zo nu en dan echt mn strot uit!
    5 jr geleden had ik ook mijn moment en moest weg. En ben weg gegaan heb een half jaar bijna rond de wereld gevaren. Heerlijk hoor, echt! Alleen dan kom je terug en wat denk je alles is hetzelfde alleen jij bent veranderd.
    Xx

  2. Pingback: Maikel1980's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s