Vaarwel Hyves Part II

hyvesmoetdood.jpg

Daaaag Hyves

Zo, dat was het dan. Mijn Hyves tijdperk zit er op. Nooit meer krabbels, buzzers, tikken, privé en spamberichten ontvangen.

Als ik Hyves moet geloven ga ik het erg zwaar krijgen en zal ik met weemoed moeten terugdenken aan al die krabbels die ik in die ruim 4 jaar aan Hyves ervaring heb mogen ontvangen. Ik moet het nog zien. Het is wel een feit dat het “Hyves Headquater” er alles aan doet om je te behouden als Hyver. Of hoe je het dan ook moet noemen. Ik heb me nog nooit zó schuldig gevoeld bij het verwijderen van een of andere site waar ik bij was aangesloten, en heb met tranen in mijn ogen mijn account verwijderd.

Het was voor mij al een hele tour om uit te vinden waar de button zit om je account op te zeggen. Ik pleit in ieder geval voor een duidelijke opzeg button!
Maar uiteindelijk had ik hem gevonden.  “Gewoon”  klikken op “mijn menu” en “mijn account”.

hyvesdeleten1.jpg

Maar dan ben je er nog niet. Nu begint het feest pas! Als volgende stap klik je links op “Profielbeheer” en dan rechts op de tab “Account opzeggen”.

hyvesopzeggen2.jpg

 

Dan moet je lekker stug doorgaan, en kiezen voor “mijn account opzeggen “. Het was lastig om me niet om te laten praten door de emo-terreur door (je vrienden die je ‘kwijt’ gaat raken), de kuddestatistieken rechts en de JIJ HOORT ER NIET MEER BIJ-waarschuwingen daaronder.

hyvesdeleten3.jpg

Als je dat hebt gedaan mag je gaan motiveren waarom je je account gaat deactiveren. Ik heb deze link copypaste gedaan, en ik denk dat dit wel genoeg motivatie is.

hyvesdeleten4.jpg

 

Nou, dan denk je dat je account gedeactiveerd is en dat je rustig achterover kan hangen om bij te komen van deze emotionele rollercoaster van emoties.
Maar helaas. Je ontvangt ook nog een bevestigingsmail van Hyves met een link om alles definitief te maken. Voor mij was het even stressen, want ik wist even niet  meer welk mailaccount ik gebruikt had voor mijn Hyves. Misschien is het verstandig om wat minder mailadressen te gaan gebruiken, OF niet zoveel verschillende wachtwoorden te gebruiken.
Maar uiteindelijk had ik het bijbehorende mailadres en wachtwoord gevonden en kon ik gaan bevestigen.

hyvesdeleten6.jpg

En nu is het wachten tot mijn Hyves daadwerkelijk wordt verwijderd. Wat ik erg grappig vond was het feit dat ik reacties van mensen gekregen heb die het jammer vonden dat ik mijn Hyves account ging opzeggen. Dit vond ik grappig, omdat ik deze mensen al jaren niet meer heb gesproken.
Ik had het aangekondigd in mijn “www” en dat ik ook nog een Facebook en Twitter account heb. Dus hélemaal verdwijn ik niet van het wereld wijde web.

En ach, zou ik daadwerkelijk iets gaan missen? De tijd zal het leren. Nu ga ik even bijkomen van al deze emoties die ik heb moeten ondergaan.

4 thoughts on “Vaarwel Hyves Part II

 1. Ik had je blog treinmijmeringen al eens gelezen en nu voor de tweede maal. En ben t met je eens. Mensen kijken je tegenwoordig vaak raar aangekeken als je een gesprek
  uit het niets begint en vooral tegen een vreemde.
  Ik ben zelf masseuse en merk ook dat wij zo gestressed leven dat zelfs aanraking een groot probleem is voor velen.
  Men durft zich niet vaak bloot te geven. En associeerd massage nog vaak met sex.
  Als ik iemand op straat zou zien die naar zijn nek grijpt van de pijn, en ik zou deze gaan masseren (op straat) krijg ik waarschijnlijk geen leuke reactie. Je laat immers toch niet ZOMAAR iemand aan je zitten
  En zeker geen vreemde!
  Maar waarom is de weste wereld op dit gebied zo preuts?? En waarom in bijvoorbeeld Indonesie en Tailand hoort het bijna bij de opvoeding, en wordt het met de paplepel ingegoten.
  We zijn veel te ver afgedwaald als je het mij vraagt.
  Nog zo’n idioot voorbeeld, groeten uit de rimboe wel eens gezien? Een gezin wil graag ervaren en beleven hoe andere culturen en stammen leven.
  Ik zeg dan, pas je aan en leef volgens hun regels. Maar nee wat gebeurd er. Vrouw wil perse bij man blijven en verziekt de boel.
  Die arme mensen maken zelfs de ingang van hun hut groter zodat mevrouw erin kan slapen, en ze weigerd nog!!!! Heeel triest hoor al zeg ik het zelf.
  Ze wil ook het eten niet want dat smaakt niet.
  Wordt gek van hun aanpassen om het maar kort te verwoorden.
  Aanpassen wordt een steeds groter probleem of maken we tot een steeds groter probleem. Zelfs als we daar zelf voor kiezen.
  We zijn de basis een beetje uit het oog verloren.
  Xxx anne

 2. Pffff ja indedaad alle emoties die je hebt moeten ondergaan!! Haha nou ik moet zeggen dat ik na het verwijderen van mijn account ook veel reacties kreeg.
  Ik heb namelijk naar alle (vrienden) een mail gestuurd met daarin:, lieve vrienden mijn laatste hyvedag vandaag. Als jullie een echte vriend zijn hoor ik je wel via de telefoon of zie ik je
  wel in levende lijve.
  Moest er erg om lache eigenlijk slaat het nergens op. We vergroten onze vriendenkring maar raken zo denk ik
  enorm ver van onszelf verwijderd.
  Alles meer bij huis zoeken als basis en dan uitbreiden. Het wordt anders echt zo’n eenling maatschappij.
  Reed vandaag van mijn werk naar huis en zag daar een stel scholieren fietsen, allemaal met koptelefoon in 😦 best jammer als je gezellig met elkaar meefietst.
  Xx anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s