Geloof, gevoel en maatschappelijke rompslomp

Ik geloof. Niet in Jezus Christus, niet in Boeddah, niet in Allah en noem maar ze maar op. Ik heb al eerder beschreven dat er zoveel verschillende goden en godsdiensten zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar ik geloof wél dat er meer is dan dat wij als mens zijnde in de gaten hebben. Ik denk dat er al veel vast ligt.
Het is bewezen dat je persoonlijkheid voor een groot gedeelte al gevormd wordt in de baarmoeder. Het overige gedeelte wordt bepaald door de verdere opvoeding die je ouders je geven. En door de leefomgeving waarin je opgroeit. Het is aan jou om hier je eigen “twist” aan te geven. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. En achteraf zul je merken of de keuzes die je hebt gemaakt goed zijn.

Op dit moment zit ik in een periode waarmee  ik niet gelukkig ben. Op werk en studiegebied gaat het voor de wind, maar ik heb een hoop emoties en gedachten die mij niet gelukkig maken. Wat ik ook doe, het gevoel van helemaal gelukkig zijn bereik ik niet. En dat frustreert mij, en maakt me af en toe boos en verdrietig.
En daarom geloof ik niet. Als er een soort van God zou zijn, dan zou Hij of Zij zorgen dat ik me goed voelde. Dan zou Hij of Zij ook zorgen dat de wereld waarin wij leven niet zo’n puinhoop zou worden. Want de wereld wordt steeds gekker. Nederland wordt ook steeds gekker.
De maatschappij verhard steeds meer, en de individualisering wordt steeds populairder. Veel mensen kennen hun eigen buurman of vrouw niet eens bij naam. Moet dit dan?
Nee, natuurlijk niet maar het betekent dat “wij” als Nederlander gelukkig zijn met ons zelf en niet verder kijken dan onze eigen leefomgeving.
“Ik heb het goed” en hoe het met de buurman of buurvrouw gaat interesseert de meeste niet. Terwijl er vaak maar een muurtje van 25 centimeter tussen zit.

Ik maak me serieus zorgen in wat voor maatschappij mijn kinderen op gaan groeien. Kinderen slaan elkaar dood in een bos, mensen worden zonder reden op straat in elkaar getrapt, en de Islamisering rukt steeds verder op.
Volgens een bepaald persoon zou ik me hier zorgen om moeten maken. En stiekem doe ik dat ook. Ik maak me niet zorgen om het eigenlijke geloof. Waar ik me zorgen om maak is het feit dat de Nederlandse cultuur steeds meer verdwijnt.
Nederland is een multiculturele samenleving.
Een samensleving waar WIJ als Nederlanders jaren trots op zijn geweest. In Nederland kon alles. Ongeacht je ras, huidskleur of religie. Heel de wereld mocht weten dat het wel degelijk mogelijk was dat diverse culturen naast elkaar konden leven.
En nu is het te laat. Er is teveel gedoogd. Als ik op straat loop, en je ziet een groepje “bontkraagjes” staan met de bijbehorende petjes hoog op hun hoofd schud ik vaak meewarig mijn hoofd. Vooral als ik het bijbehorende “Nederlands” hoor.
Deze gasten zijn geboren en getogen in dit land, maar fatsoenlijk Nederlands praten zit er niet in. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Veel mensen voelen zich bedreigd door deze figuren, maar durven het niet uit te spreken omdat ze bang zijn voor repressailles.
Jammer voor hen, maar ik doe het wel.
Ik weet dat ik op dit moment redelijk “rechts” overkom. Maar het wordt eens tijd dat Nederland eens de broekriem gaat aantrekken, en er iets aan gaat doen.

Ik ben absoluut niet blij met dit minderheidskabinet, en de PVV die op de achtergrond ook zijn steun geeft. Maar als dit kabinet er voor kan zorgen dat er daadwerkelijk hardere straffen komen, en Nederland in meerdere mate zijn identiteit blijft houden hebben ze mijn steun.
In hoeverre die iets waard is.

Maikel.

Advertenties

9 thoughts on “Geloof, gevoel en maatschappelijke rompslomp

 1. “Rechts” of “Links” doet mij steeds minder, maar wordt wel steeds meer een ding in dit land. Werkelijk iedereen lijkt tegenover elkaar te staan: links/rechts, allochtoon/autochtoon, you name it. En alles schijnt maar gezegd te kunnen worden. Wat mij betreft is er ook een grens aan vrijheid van meningsuiting. Je kunt simpelweg niet alles tegen elkaar zeggen, enige beschaafdheid is toch niet teveel gevraagd?
  Maar toch: ben je door je huidige “state of mind” niet erg somber? Zie je het niet teveel zwart/wit? Die bontkraagjes kunnen ook autochtone pubers zijn die het leuk vinden op deze manier te praten. Ik sprak vroeger (keilang geleden) ook een brabbelpraatje, maar dat is allemaal goed gekomen. Als je wat ouder wordt vallen steeds meer dingen op zn plek, heb je ook niet meer zoveel te behoefte je aan te sluiten bij een groepje om erbij te horen. Zonder dingen te willen bagataliseren: kop op! Ik weet bv via twitter dat er veel mensen zijn die het goed bedoelen en sociaal zijn. En dat gaat allemaal buiten de overheid om. We kunnen tenslotte allemaal wel wachten tot de overheid iets doet of God het beter maakt, maar we zullen het uiteindelijk zelf moeten doen..
  Ik besef me dat ik nu wel erg “links” reageer, maar ik hou er simpelweg niet van, van die keiharde rechtse taal. Ik wil gewoon de gulden middenweg! Wat is daar mis mee!?
  Oh, en niet met twitter stoppen hoor! 🙂

  • Jij bent gewoon te goed voor deze wereld, Betteke. Maar als het “autochtone bontkraagjes” zijn maakt het de situatie alleen maar vedrietiger. Dat bedoel ik met het feit dat Nederland zijn identiteit aan het verliezen is.
   En ik weet dat men het op Twitter goed voor heeft met iedereen, maar dat is niet het echte leven.
   Ik kom er wel uit met mezelf. Het heeft alleen even tijd nodig.

   Maikel

   • Ik geloof niet dat Nederland zo snel zijn identiteit verliest. Dat heb je ook gezien afgelopen zomer met het WK. Dan is iedereen ineens heel Nederlands. Maar is het werkelijk waar? Was NL wel zo trots op de multiculturele samenleving? Toen ik jong was waren het de Turken die “vies” en ‘onaangepast’ waren. En ook ik ben niet altijd even gelijk behandeld. En toen was daar de Wilders vd tachtiger jaren: Janmaat. Niet echt een toonbeeld van tolerantie. Geloof me, ook dat was geen leuke tijd. Ik ben het met je eens: de wereld verhard. Maar komt dat omdat het werkelijk zo toeneemt of weten we nu simpelweg alles via radio, tv en internet? Of je het wilt of niet, we weten alles.. Voeger waren er vermoedens van misbruik van priesters, nu staat het breeduit op internet.
    Ach…ik weet het ook niet. Zorg ervoor dat je niet in de negatieve spiraal terecht komt Maikel, je hebt jezelf en je omgeving te veel te bieden. Niemand kan altijd maar 100% gelukkig zijn, je kunt wel streven naar die momenten van geluk en daar ten volle van genieten. Doe je best!

  • Maikel,
   Tijdens het lezen van jouw gedachten zag ik heel veel jongeren voor mij, die niet te benaderen waren door hun reaktie op evangelisatie op straat. Dan gaat er veel door me heen en ben ik stil en stem mij af op wat Jezus Christus zou zeggen en dan kom ik alleen op Zijn woorden terug in Johannes 17, dat Hij duidelijk aangeeft in zijn gesprek met Zijn Vader in de hemel. Vers 3 bijvoorbeeld. Wil je een keer de moeite nemen Maikel, dit hoofdstuk te lezen. Het hele hoofdstuk en oprecht aan Jezus Christus vragen: is dit waar? De wereld gaat veranderen, door jou, dat is echt waar. Hartelijke groet vanuit West-Kalimantan op Borneo in Indonesië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s