Herfst blogje……

Gisterenavond stond ik voor mijn kledingkast om alvast kleren voor de volgende dag uit te zoeken.
Ik kon kiezen uit heel veel polo’s en shirtjes met korte mouwen, maar helaas weinig warme truien.
Het wordt weer kouder, dus ik heb de dozen met winterkleding maar van zolder gehaald.

Op een of andere manier stemt dit jaarlijkse ritueel mij altijd somber. Mijn kast met zomerkleding leeghalen staat gelijk aan weer een zomer met herinneringen.
Ik haalde een Nederlands elftal shirtje uit mijn kast, en ondanks dat ik het twee keer heb uitgewassen heeft het bier toch diverse sporen achtergelaten.
Even was ik terug op het stadhuisplein in Eindhoven. Ik zie me zelf nog zitten op de grond. Letterlijk dronken van emoties en de vele Bavaria. Wat waren “we” er dichtbij.
Maar dichtbij was helaas niet goed genoeg. Mijmerend vouwde ik het shirt op, en legde het in de doos die bestemd was voor de zomerkleding.

Ook mijn zwembroeken kwam ik tegen. Op zich hebben we niet zo’n verkeerde zomer gehad, want ik heb toch regelmatig aan het water gelegen. Ook dit ging de doos in.
De rest van de kleding volgde ook, en bij alles had ik wel een herinnering.
De zomer trok zo aan me voorbij en eerlijk gezegd heb ik best een heftige zomer achter de rug.

Als ik de datum in onze ringen aan moet houden zijn Céline en ik vanaf mei 2003 bij elkaar geweest. Dat is best een lange periode. Ik zeg geweest, want we hebben afgelopen juli besloten om er een punt achter te zetten. Wat op zich een heftige beslissing was.
Maar mijn inziens wel de goede. Als het niet loopt, moet je niet door blijven pushen. Daar schiet je allebei niets mee op, en op de lange termijn maakt het je ongelukkig.
Toch mis ik haar wel met sommige momenten. Je hebt altijd wel iets wat je even wil delen, en dat er links van me in bed niemand meer lag was vooral in het begin heel erg moeilijk en wennen.
Maar goed, ook hier kom ik wel overheen. Het leven houdt immers niet op na een verbroken relatie.

Verder is er iemand overleden aan de kankerziekte kanker. Een persoon die ik erg mocht, en hier heb ik ook een paar blogs aan gewijd. Ik wil hier liever niet meer over doorgaan, omdat het voor mij nog steeds erg gevoelig ligt.
Maar de zomer heeft me ook mooie dingen gebracht. Een positievere kijk op het leven, en heb een aantal nieuwe mensen leren kennen.
Ik ben er in ieder geval wel achter dat niets zeker is in het leven. Dat heeft deze zomer weer eens extra duidelijk gemaakt.

En zo maak je met elk jaargetijde wel iets mee wat je in je rugzakje met bagage kan doen. Want na bijna 30 jaar is mijn rugzakje toch wel een rugzak aan het worden.
Maar ik ben klaar voor de winter, en ik hoop jullie ook.
Het beloofd in ieder geval een hele strenge winter te worden.

En bedenk; Houd van je man, je vrouw, je kinderen, je ouders, je vrienden en familie. Besef nog even goed dat je elkaar hebt, en dat je niet snel alleen staat.
Carpe Diem, pluk de dag. Het kan zomaar afgelopen zijn…..

Liefs,

Maikel.

10 thoughts on “Herfst blogje……

 1. Het is heel moeilijk om echt uit elke dag alles te halen.. Als vandaag bijv mn laatste dag zou zin geweest.. tsjah dan zou ik toch niet helemaal tevreden zijn..

  Maar dat komt omdat ik nog zoveel wil bereiken, zien, doen, beleven, enzovoort..
  En dat komt ook allemaal wel, ik ben er mee bezig, maar dat kan gewoon niet elke dag.. Sommige dagen dan werk je en heb je verder niet zoveel.. Thats life!
  Maar ik richt me wel meer en meer op de positieve dingen en op doen wat ik wil en niets uitstellen…..

 2. Hi Maikel,
  Ik weet niet of je me nog kent. Via Jack sta je in mijn hyves en kom ik jouw blogs regelmatig tegen. Ik kan het niet laten je even te laten weten dat je erg goed schrijft. Knap werk, mijn complimenten over hoe je je gevoel op papier kan zetten..Ik kom dat je een dezer dagen nog eens wordt ontdekt! Succes verder met alles en ik sluit me aan bij je tekst! Carpe Diem!
  Groetjes Anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s