Zijn vrouwen complex, of zijn mannen zo moeilijk?

Dat is een vraag die me al jaren achtervolgt, en ik heb al vaak redelijk pittige discussies gevoerd met zowel mannen als vrouwen over deze stelling. Helaas ben ik nog nooit tot een conclusie gekomen. Daarom wil ik graag mijn kant toelichten, en ik hoop dat ik respons krijg van vrouwen die er anders over denken. Dit kan door een reactie achter te laten op deze blog, via Hyves (deze blog wordt direct gelinkt) of via Twitter via @Maikel_S. Dus je kan me via allerlei manieren bereiken, en ik zou het interessant vinden om er openlijk over te discussiëren.

Mijn persoonlijke mening is dat vrouwen (er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar ik ga uit van eigen ervaringen) complexer zijn dan mannen. Als mannen met elkaar een verschil van mening hebben zal degene er rechtstreeks op aangesproken worden. Er zullen harde woorden vallen, maar over het algemeen zullen we tot een oplossing komen en uiteindelijk eindigen met een biertje. Als het op liefdesgebied tegen zit zullen we ons hart luchten, en ons er bij veel gevallen bij neer moeten leggen. Verder gaan met je leven is dan het devies.
Mijn ervaring met vrouwen is dat men achter de rug van de persoon in kwestie hun gal zullen spuwen, en hun frustraties uiten naar vriendinnen. Dit zou je kunnen samenvatten in één woord, en zal dat voor het gemak maar “roddelen” noemen. Vrouwen gaan liever de rechtstreekse discussie uit de weg en kroppen de frustraties op. Op liefdesgebied zijn het vaak de vrouwen die zich gekwetst voelen, en de man is vaak degene die het moet ontgelden. Er valt niet met ons te praten, mannen gaan vreemd, mannen kijken altijd naar andere vrouwen terwijl ze een relatie hebben (klopt in mijn geval, want ben van mening dat “kijken mag”), mannen luisteren niet, mannen weten niet wat er in een vrouw omgaat, en ga zo maar door. Maar is dit wel zo?

De vraag die direct bij mij opwelt, is of vrouwen zich weleens in de gedachten van een man verplaatsen?
Eerlijk gezegd denk ik vaak van niet. Als een vrouw zich gekwetst voelt, of is, zal ze alleen haar gevoel en emoties belichten.
Dat er ook nog een man op de achtergrond staat, telt niet mee. “Oogkleppen” op, en schoppen tegen alles wat maar van het mannelijke geslacht is.
Frustraties uiten mag natuurlijk. En is zelfs erg goed! Maar sommige vrouwen gaan erg ver, en zweren dat ze nooit meer aan een man gaan. Hun goed recht, maar erg kortzichtig.

Op het gebied van keuzes maken en knopen doorhakken blinken de meeste vrouwen niet uit.
Ik neem een voorbeeldje zoals een “dagje” shoppen.
Als ik ga shoppen weet ik wat ik nodig heb. Ik heb 5 vaste winkels in Eindhoven waar ik mijn kleren haal, en als ze daar niks van mijn gading hebben ga ik chagrijnig weer naar huis.
Als extra opmerking plaats ik dat het helemaal niet erg is om te shoppen, als ik maar binnen twee uur klaar ben.
Een vrouw zal dit niet snel halen. De vrouw die dat wel kan, mag zich bij me melden en al ze leuk is wil ik met haar trouwen! Vind ik een mooie deal!
Als een vrouw is ingesteld om een dagje te gaan shoppen, zal er ook een dag geshopd worden.
En dan moeten er ook nog keuzes gemaakt worden of datgene dat ze aan kleren willen kopen ook écht leuk is?
Als ik mee ben wordt vaak mijn mening gevraagd, maar daar wordt uiteindelijk toch niks mee gedaan.
,, Je zegt alleen maar dat je het mooi vind om zo snel mogelijk klaar te zijn!” Is een vaak gehoord iets!
Vraag dan verdomme niet om mijn mening!

Maar ik snap op zich best dat een vrouw moeite heeft met keuzes maken! Het begint al bij het aantal paar schoenen en handtassen.
Ik heb 4 paar schoenen op dit moment, en geen handtas. Dus mijn keuzes zijn snel gemaakt.
Maar de gemiddelde vrouw heeft daarentegen zoveel schoenen, en handtassen dat ze een klein landje als Lichtenstein er blij mee kan maken. Dan vind ik het begrijpelijk dat je geen keuzes kan maken!
Dan is voor mij de oorzaak van “het niet makkelijk keuzes maken” snel gevonden! Dus een gedegen basis voor het overige gedeelte.

Dit zijn even snel in een notendop mijn bevindingen over de complexiteit van een vrouw.
Mochten mannen nog een aanvulling hebben op het bovenstaande, dan kan dat in het onderstaande reactie gedeelte.
En voor meelezende vrouwen geldt hetzelfde, en als extra aanvulling het bovenstaande van deze blog.

Ik ben benieuwd, en mocht je een meelezende vrouw zijn die zich niet aangesproken voelt dan vergeet dit alles maar.

Maikel.

11 thoughts on “Zijn vrouwen complex, of zijn mannen zo moeilijk?

 1. hoi maikel

  ik zit laatste tijd vaak op de internet op zoek naar antwoorden, ben ik echt complex of komt het dat ik een mannen maar niet begrijp. begeef me nu in een wereldje dat ik maar niet kan begrijpen voel me ook een enorme buitenstaander.

  hier een kleine intro hoe ik als vrouw ben, ik oordeel mensen niet zo snel wil ze eerst zelf leren kennen en luister niet naar andere mans oordeel. ben best open en eerlijk heb haast geen geheimen en dat schrikt mannen enorm af omdat de gemiddelde man gesloten is voor zijn eigen emoties die ligt ergens begraven in hun hoofd of willen er niet van weten wat niet weet wat niet deert mentaliteit, liegen is tot nu toe is op 1 hand te tellen bij mij en dit meer een leugentje voor iemands bestwil dan voor mezelf. heb een enorme geweten kan nachten wakker liggen tot ik de waarheid verteld heb, vreemdgaan komt bij niet voor ben trouw aan mezelf en als ik een partner zou hebben,

  lees hier boven over de turkse cultuur, ja ik ben turks ben met paplepel groot gebracht om naar je man te luisteren en te respecteren, en aangezien ik in nederland geboren ben met waarden en normen van hier is mijn uitkomst meer complexer dan een gemiddelde vrouw, ( ben soms een binnen vetter)

  maikel niet alle vrouwen houden van shoppen, ik vindt het een enorme tijdsverspilling, en zonnen op de strand ook hahaha, shoppen bij mij duurt het nog geen uur en met een extra halfuur erbij heb ik ook kleren gekocht voor mijn 2 zonen,als het om schoenen gaat ja ik vind het overdreven als je meer dan 5 paar schoenen hebt. ik slijt graag mijn schoenen en koop dan pas nieuwe als ze kapot zijn, schoudertassen heb ik maar 2 van een kleine zwarte en een grote zwarte (zwart past overal bij praktisch), niet dat ik als een sloddervos de wereld in ga,

  ik werk namelijk op kantoor moet netjes gekleed, nu ik gescheiden ben ( in de turks cultuur moet je maagd de huwelijk in dus mag je geen vriendjes en als je getrouwd ben, ben je van je man dus mijn ervaring met mannen is 1 en gekozen door mijn ouders dus hoe complexed kan er nog meer zijn) en krijg enorm veel aandacht laatste tijd van het mannelijke geslacht en dit is nu de reden waarom ik ben gaan verdiepen in dit alles, ben enorm grappig en leuk vooral zorgzaam maar ik hoor vaak dat ik te serieus ben , ja als je met mijn praat neem ik je serieus en toon respect.

  mijn vriendinnen zeggen mij dat mannen van jagen houd en niet een prooi die zich makkelijk laat vangen, dat kwets mij omdat ik niet vindt dat ik me al te snel geef, omdat ik te open een eerlijk te werk ga lijkt het in de ogen van mannen dat ik makkelijk ben en een makkelijke vrouw heeft veel mannen gehad ( haar grot is uitgewoond haha)

  als ik met een man praat dan luister ik echt naar hem knik niet zomaar ja of nee geef ook mijn mening , zijn ze nog verbaasd als ik na een tijdje met ze praat en nog weet waarover ze he vorige keer gehad hebben, je ziet een schrik reactie en laten ze niet meer horen, waardoor ik het idee krijg of ik iets verkeerd doe. en ik vraag het nog op de man af dus stuur gewoon een mail met de vraag heb ik iets verkeerds gezegd en dan is het meestal, je bent te serieus of je komt te dichtbij?? en mailen ze niet meer.

  ik weet heel veel over auto’s en speel graag spellejes op de computer of films kijken (predator/aliens/scarymovie/horror enz hou van vele soorten films.
  geen onderwerp is te gek of kan ik erover praten, lees vaak kijk naar survival Discovery kanaal.
  hou van koken en thuis knustelen, hou mijzelf vaak bezig, kan mezelf enorm vermaken. ben een goede moeder die graag ook naar monster truck rally of formule 1 gaat met haar zonen, of lekker op de strand uitwaaien.

  jaloers in een relatie, een beetje maar laat elkaar vrij en kijken mag, flirten nee omdat bij een een grapje is, is voor de andere een toenadering.

  heb laatst een discussie gehad met een man over vreemdgaan, ik vindt dat een man niet monogaam kan zijn, dit meer het zit in jullie genen om zoveel mogelijk zaad te verspreiden (evolutie), en dat de vrouwen vaak een foute man kiezen komt ook door de evolutie.

  of complex met vrouwen te maken heeft of door de evolutie, ik weet het niet, alleen dat ik mij nog steeds afvraag “waarom schrik ik mannen af”hahaha groeten

  • Beste Nerdje,

   Het is een heel verhaal dat je schrijft. Maar het grote vlak is me in ieder geval duidelijk. Ik vind het goed van je dat je zo open reageert. Echter ben ik het niet met je eens dat mannen er zijn om hun “zaad te verspreiden” en dat dit zo in de evolutie gebakken zit. Er zijn ook voldoende voorbeelden te bedenken van vrouwen die koste wat het kost kinderen willen krijgen, ongeacht met welke man. Of dit evolutie is? Ik denk het wel.

   Ik wens je in ieder geval veel geluk met je verdere leven en je kinderen!

   Groetjes,

   Maikel

 2. Tsjah zoals ik al zei.. ik baseerde mijn reactie op mijn ex.
  Hij dacht nergens over na, dat zei hij ook.
  Ook probleemoplossend nadenken deed hij niet aan.. Want hij zag de problemen niet.
  Hij is een typisch voorbeeld van iemand die nog niets in zn leven is tegengekomen.. geen dalen, kuilen of hoe je t ook mag noemen..

  En dat mannen emoties en dergelijke met vrienden delen weet ik, maar het zou ook fijn zijn als ze dat eens met ons zouden doen… Nu heb ik wel paar vrienden die hun dingen met mij delen, maar dat zijn gewone vrienden. En zij delen dat met mij en niet met hun vriendin.. Ik snap niet waarom mannen dat soort dingen niet met hun vrouw/vriendin durven te delen.. of is het ‘niet willen’?

  Zelf zou ik ook wel de knop willen vinden, ik maak me overal druk om.. Nu ook, zit ik 10 weken werkeloos thuis en ik maak me zo druk om hoe t nu verder moet. Zou gewoon eens wat meer in t nu moeten leven en dan komt t leven vanzelf 😉

  En tsjah, ik draag vaak een legging ook, of een nette broek of een baggy broek..
  Als ik thuis ben een joggingbroek.. heerlijk!
  Heb wel meer broeken nodig hoor, maar op Aruba had je geen broeken nodig en de broeken die ik thuis nog had waren kapot (4 stuks!!) en sinds Aruba geen zin meer gehad (en geen geld) om nieuwe broeken te kopen.. Moet dus nog gebeuren!

  Liefs

 3. Zo, ga ik ook eens reageren!
  Bij het schrijven van deze reactie neem ik even voor het gemak mijn ex voor me in mn hoofd. Mijn ex en ik hebben een geweldige relatie gehad samen, zijn als vrienden uit elkaar gegaan dus er is echt geen wrok.
  Maar hij is het perfecte voorbeeld van hoe ik een man zie. En ik ben het perfecte voorbeeld van hoe een vrouw is… ongeveer dan!

  Als ik ergens mee zit.. dan schrijf ik dat op papier.. ik heb het jarenlang opgekropt en toonde totaal geen emoties.. en nu.. nu kan ik mijn emoties niet eens de baas. Ik praatte er nooit over.. en nu kan ik er niet genoeg over praten.
  Ik praat erover met mijn vriendinnen.. en JA ik praat met mijn vriendinnen ook als ik een probleem heb met iemand. MAAR, dan zeg ik dat ook tegen diegene zelf. Misschien niet direct omdat ik haar niet gelijk kan bereiken (ik doe dat dan ook t liefste face to face) maar ik zeg het zeker wel.
  Verder is het mijn ervaring dus dat mannen niet kunnen praten over emoties. Ik weet niet of ze dit tegen vrienden wel doen en hoe ze dat dan doen. Maar eigenlijk heb ik nog geen enkele keer een vriend gehad die erover kon praten.

  Ook is het zo dat ik denk dat mannen te simpel denken. Wij vrouwen denken te moeilijk, daar ben ik het helemaal mee eens. Ikzelf bijvoorbeeld denk overal over na.. en door al dat nadenken kom ik soms als het op liefdesgebied gaat in vervelende situaties. Dan weet ik bijv niet meer wat ik tegen die leuke jongen moet zeggen, klap ik dus dicht, terwijl ik juist nooit de stille ben, ik praat graag 😉
  Al dat nadenken, daar zou ik wel wat minder van willen… maar ik moet eerlijk zeggen, ik zou ook niet dat simpele willen van mannen. In mijn ervaring dus denken mannen niet of weinig. Ze doen maar.. Of doen juist niets. Mijn ex zat in een situatie waarbij hij al zolang over zijn studie deed, waarom? Omdat het 1 dag in de week was en hij vond er niets aan.. Dus zijn oplossing was: niets doen waar je geen zin in hebt. Dus na 8 jaar was hij nog bezig met die opleiding.. Zijn werk (waarvoor hij leerde) vond hij ook niet leuk. Zijn oplossing: klagen over t werk maar ondertussen geen actie ondernemen om er iets aan te veranderen. Hij dacht alleen na over vandaag.. hij wilde vanalles in de toekomst, maar leefde vandaag waardoor hij dus niets deed om die dingen uit de toekomst ooit te kunnen bereiken.
  Hij woonde ver weg van mij, wilde graag in mijn stad komen wonen.. Dat kan, maar dan moet je toch gaan zoeken naar een baan hier, dat deed hij niet.
  Zijn manier van keuzes maken was dus gewoon “geen keuze maken” oftewel blijven in de situatie waarin je nu zit.. Oke vooruit, dat is een keuze.. maar dat is de passiefste keuze die bestaat.. De makkelijkste.. de simpelste!

  Dus ik zou ook geen man willen zijn, ik hou wel van een beetje complexiteit.. al zou het bij mij (en vele andere vrouwen) wel wat minder worden…

  Liefs missbroekie

  oh 1 klein psje:
  als ik ga shoppen doe ik dat voor de leukigheid, vaak shop ik niet eens omdat ik iets nodig heb… Volgens mij geldt dat voor meerdere vrouwen. Het is meer een uitje.
  En als je dan toevallig iets tegenkomt.. Tsjah, heb je geluk.
  Moet wel zeggen, soms dan shop ik voor een bepaald iets, en juist dan vind ik het niet.. wordt ik zo chagerijnig van. Bijvoorbeeld met broeken… bah! Heb daarom ook maar 2 spijkerbroeken, vind het vreselijk om die te moeten shoppen!!

  • Hoi, mevrouw de stewardess! Leuk dat je reageert.

   Het is zeker een feit dat mannen minder over hun gevoelens en emoties praten dan vrouwen. Maar neem van mij aan dat er genoeg zijn die dat wel met hun vrienden doen.
   Het is inderdaad lastig als je een man of vriend treft die leeft bij de waan van de dag.
   Ik ben daarentegen wel een oeroon die erg nadenkt over dingen die me bezig houden, en als je al mijn blogs door leest weet je ook waarom.
   Soms zou ik wel eens willen dat ik een knop had, die ik kon zetten en dat dan het denken ophield.

   Het is ook vervelend dat jouw ex zo ver van je vandaan woonde. Volgens mij is het dan ook lastig om grip op elkaar te houden, en te praten over zaken die je écht bezig houden.
   En dan doel ik op emoties en gevoel.
   Maar waarom denk je dat mannen simplistisch denken? De meeste mannen denken probleem oplossend, en denken daarom niet té diep na. Waarom zaken gecompliceerder maken dan ze al zijn?
   Ik ben wel iemand, die iets doet met de zaken waar hij mee bezig is. Dat is natuurlijk niet vanzelf gekomen, maar dat heb ik door de jaren heen geleerd om problemen te voor te zijn.
   Op de langere termijn pluk je er namelijk de vruchten van.

   En ja,dat je dicht slaat als je een leuke jongen tegen komt lijkt mij dat logisch. Ik ben normaal gesproken best een praatjesmaker, maar als ik een leuke vrouw tegenkom word ik best onzeker en ga ik gekke dingen zeggen. Puur uit onzekerheid.
   Maar ik heb ook een hekel aan spijkerbroeken shoppen! Ik heb altijd de pech dat ze net iets te lang zijn, dus ik moet ze altijd korter laten maken.
   Maar als jij maar twee spijkerbroeken hebt, wat draag je dan de rest van de week?
   Daar ben ik dan wel weer benieuwd naar!

   Liefs,

   Maikel.

 4. Oké Maik, dit kan ik als vrouw niet laten liggen 🙂
  Ik als vrouw ben een echte binnenvetter, maar of dat zo meteen aan mijn vrouwzijn ligt of aan mijn karakter, dat kan ik niet zomaar zeggen. Ik ben een binnenvetter op vlak van emoties. Ik heb het een tijd heel moeilijk gehad en ik kropte het allemaal op. Ik sprak er met niemand over, zette maskers op met blije gezichten, ik was de vrolijke meid die lachend door het leven ging. Mensen hadden bewondering voor me, maar als ik alleen was, kwam het dubbel terug. Ik heb drie jaar lang een verschrikkelijk leven gehad, op de rand van de afgrond, gewoon door het opkroppen door een fatale gebeurtenis in mijn leven (meer zeg ik er hier niet over ;)). Maar anderzijds had ik vroeger een vriendin waar ik, mag ik gerust wel zeggen, stevig mee in de clinch kon gaan. We maakten zo goed als drie keer ruzie in de week (zonder overdrijven) Gewoon over alles wat ons aan elkaar irriteerde, we zeiden het gewoon tegen elkaar, soms eindigde dat in een schreeuwpartij en vijf minuten later, oké, terug vriendjes? No problem. Er werd ons vaak gevraagd of we vrienden dan wel vijanden waren. Wij bleven vrienden. Die vriendschap is een jaar terug op de klippen gelopen, logisch, er was teveel ruzie.

  In keuzes maken ga je dan weer kort door de bocht vind ik, shoppingskeuzes en levenskeuzes moet je niet met elkaar vergelijken. Ik sta bekend als een eeuwige twijfelaar die het goede en het slechte van elkaar afweegt en nooit ondoordachte beslissingen neem, want als ik het dan een keer doe, heb ik er onmiddellijk spijt van. Mannen zouden soms wat meer moeten nadenken, zoiets noemen ze impulsief zijn en dat hebben mannen meer dan vrouwen. Met mij zal je alvast niet trouwen 😉 Ik kan heerlijk struinen door winkelstraten op zoek naar de juiste jeans of het ideale paar schoenen. Mijn vader heeft hetzelfde als jij, alleen hetgeen wat ie nodig heeft en dan hup naar huis, da’s typisch mannelijk 😉 toch heteromannen, want mijn homovrienden die zijn gek op urenlang shoppen :p haha.

  Maar vrouwen vragen jouw mening omdat ze er goed voor jou willen uitzien. Je hebt er geen idee van hoe onzeker vrouwen kunnen zijn. De sterkste, mooiste vrouwen zijn vaak de onzekerste van allemaal. Ik vraag iemands mening om die van mij te staven, ik hou er soms rekening mee, maar niet altijd. Vrouwen denken in laagjes en doordachter. Soms te ver, ik ben niet te beroerd om dat toe te geven. En wees gerust ik denk dat het op vlak van keuzes maken makkelijker is als man dan als vrouw, toch zeker op vlak van schoenen en kleren (tenzij je natuurlijk zo’n metroseksueel bent die ijdel is en elke dag een andere broek, shirt, schoenen en zonnebril nodig heeft).

  Zo, ik heb mijn zegje ook weer ‘ns gedaan, hopelijk ben je er wat mee 😉

  Liefs Eva X

  • Hoi Eva,

   Leuk dat je reageert! En het spijt me dat je niet met me wilt trouwen, en ik niet met jou! 😉
   Moet ik toch op zoek naar een andere Vlaamse schone!

   Heftig dat de vriendschap met die vriendin van je op de klippen is gelopen!
   Je kunt je natuurlijk afvragen in hoeverre het een goede vriendin van je was. Mijn gedachten van een goede vriendschap is dat alles met elkaar kunr delen, en niet altijd maar lol met elkaar kunt hebben. Ook in goede vriendschappen moet je een keer woorden met elkaar kunnen hebben.
   Net als in een relatie. Een relatie kan ook niet altijd stabiel lopen….

   En dat vrouwen hun mening willen hebben over hun uiterlijk, en kledingkeuze komt dus voort uit onzekerheid?
   Kan me daar wel iets bij voorstellen.
   Maar in feite zijn we het dus gedeeltelijk met elkaar eens? Mooi om te weten!

   Spreek je allicht snel weer!

   Liefs,

   Maikel.

   • Ik las ergens dat vriendschap bestaat uit twee elementen, de letter v staat voor het vertrouwen en de letter r voor respect. Dat vertrouwen was op het einde helemaal weg. We hadden lol en ik kon met haar ook over serieuze dingen praten. Het is soms nodig om ruzie te maken (dat klinkt heel raar maar toch) dat geeft een heel bevrijdend gevoel, alsof je daarna met een schone lei opnieuw kan beginnen. Zo denk ik er toch over. Ja, in principe zijn we het met elkaar eens 😉

    x

 5. Tja, ga er zelf van uit, dat mannen en vrouwen meer op elkaar lijken dan dat ze verschillen. Herkenbaar is, dat vrouwen onderling wel op een andere manier concurreren. Een man kan tegen een man zeggen: ‘Ga eens opzij met je vette pens.’ Dan is een lach het gevolg, dat is bij vrouwen ondenkbaar.
  15 jaar geleden ben ik overvallen en had een kaakfractuur. Als een mannelijke collega belde, was het iets van: ‘Hoe is het, hebben ze de dader al gepakt?’ Vrouwelijke collega’s kwamen op bezoek, wilden teamvergaderingen bij mij thuis houden, want ik hoorde er toch bij?
  M’n jongste zoon was 17 jaar en kreeg verkering. Hij was heel gelukkig en zei: Én.. ik ord er niet moe van.’ Toen hij 12 was, had ik gezegd dat, als je moe wordt van iemand, je dan zeker niet jezelf bent.
  In je artikel maak je verschil tussen een mannen- en vrouwencultuur. Doet me denken aan Turkse echtparen, die ruziënd door het leven gaan. Je ziet de vrouw zoeken naar intimiteit, die ze maar niet vinden. Zij heeft bij die vernederlandsing kennelijk meer belang tot verandering.
  Op termijn heeft toch ook de man belang bij die intimiteit.
  Je kunt de norm hebben: wij doen alles apart, wat we samen doen, spreken we af. Je kunt ook zeggen: we doen alles samen, wat we apart doen, spreken we af.
  Je hebt een goed artikel geschreven, zo goed dat ik denk te weten, deels intuïtief, waar bij jou de schoen wringt. Maar denk ook, dat je niet veel verder komt door mannen en vrouwen te scheiden. Mohammedanen zullen het zeker met je eens zijn, daar niet van.
  Advies: bestudeer aan de hand van het bovenstaande, welke ouderboodschappen je op het gebied van intimiteit hebt meegekregen, want nu lijkt het, of je herhaalt wat je hebt meegekregen en lijkt het, of je zelf degene bent die het zo wil. De ondertoon in je artikel laat wat anders zien…
  Het is langer geworden dan ik had gedacht, maar hoop voldoende duidelijk gemaakt te hebben hoe ik kijk..
  Was getekend: Een Gnosticus.

  • Ja dit is weer zo’n tekst waar je veel mee kan… positief gezien dan. In mijn leven heb ik alheel wat ups en douws gekend, veel dingen niet of telaat gerelativeerd. Maar door daar toch over na te denken ben ik erachter gekomen dat vrouwen inderdaad een stuk complexer zijn dan mannen!!
   En dan nog iets, ik ben een vrouw en zou ow zo graag een willen weten wat er in die ronde mannen bolletjes omgaat. Wij vrouwen kunnen zo moeilijk denken waar mannen zoiets hebben van.. ach ja waar maak je je eigenlijk druk om.
   Mannen kunnen zich vaak ook heerlijk afsluiten, zet een goede film aan en ede meeste mannen die ik ken spelen er bijna in mee. Zeg je iets tegen ze of vraag je ze iets tijdens de film dan krijg je maar moeilijk antwoord.
   Ik zou kunnen zeggen: wat vervelend, en zeker vanuit mijn kant gezien. Maar na een hoop wrijvingen later ben ik me maar eens gaan bedenken en observeren hoe het mannelijke geslacht dit soort dingen ziet en voelt.
   Ik kan je meegeven, voor ons vrouwen best moeilijk om je daar in in te leven pfffff. Maar de aanhouder wint.
   Mijn wederhelft is dol op zijn ps3 en kan dan ook uren ongestoord IN een spel zitten. Wat ben ik dan toch enorm jaloers en lees dat goed JALOERS dat ik dat niet kan.
   Dus niets om trots op te zijn hoor, soms erg vervelend. Ik zou graag eens wat minder complex willen denken en alles eens net zo simpel beleven.
   Ik ben dus eens achter de ps3 gaan zitten om te proberen mijn gedachten in een spel te stoppen. WOW wat is dat moeilijk.
   Maar het is me gelukt, heel af en toe dan kan ik een beetje verdwijnen in een spel maar uiteindelijk blijf ik toch een vrouw die met alles tegelijk bezig moet zijn. En laat ik mijn gedachten de vrije loop en ben ik weer afgeleid.
   Graag zou ik eens minder moeilijk dingen overdenken en relaxter door het leven gaan.
   Dus nog een beetje meer oefenen.

   Bye the way over dat winkelen….daar heb ik geen moeite mee en altijd zo klaar met wat ik moet hebben. Dus niet alle vrouwen MOETEN shoppen.

   xxx liefs anne

   • Hoi Anne,

    Lief dat reageert!
    Door ups en downs leer je het leven te waarderen, en word je er (vaak wijzer van) maar ik begrijp dat je ook benieuwd bent wat er in mannenhoofden om gaat!
    Ik ben ook zo’n persoon die het helemaal op kan gaan in een computerspel of een film. De tijd vliegt voorbij als ik achter mijn Xbox kruip, en een paar potjes FIFA 2010 speel. En ook met films ben ik moeilijk te interrupteren.
    Als ik een film kijk ben ik helemaal afgesloten van de buitenwereld.

    Maar jij bent dus benieuwd naar mijn/mannengedachten? Ik stel voor dat je eens aangeeft wat je bezig houdt, en dan zal ik kijken of ik er een antwoord op kan geven!
    Ik ben benieuwd!

    Liefs,

    Maikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s