Perfectie

Wat voor de ene perfect is, hoeft voor de andere niet perfect te zijn. De een stapt s’morgens uit bed, doet dezelfde kleren aan die hij of zij al de hele week draagt. En de ander staat extra vroeg op, omdat degene niet weet wat ze aan moet moet trekken, haren moet doen, op moet maken en elke dag een kleding crisis heeft.
In het geval van de man zal het vaak aankomen op scheren. Dat is het eigenlijk wel.

Eigenlijk hebben wij mannen het voor de buitenwereld gezien erg makkelijk. Volgens vele vrouwen zijn we kort door de bocht, gaan vreemd bij het leven, hoeven geen kinderen te baren, hebben geen maandelijkse ongemakken en noem maar op.
Dat er ook mannen zijn die wel degelijk emoties bezitten, empathisch zijn, en nadenken over veel dingen wordt nooit aan gedacht. Want mannen moeten stoer zijn, de spil van het gezin, en mogen geen Goede tijden slechte tijden kijken.
Want dat is “gay” en “raar”.

Weet je wat ik vind van zulke uitspraken? ONZIN!!
Waarom zou je als man zijnde niet je gevoelens mogen uiten, mogen huilen, en er voor uit komen dat je mode belangrijk vind?
Ben ik nu gay, metroseksueel, raar, een watje of is het stoer om niet aan de vooroordelen te voldoen?
Ik ben van mening dat je gevormd wordt door je sociale kring die je omringt.
Ik heb lieve vrienden en familie die ruimdenkend zijn, en waar je je gevoel bij kan uiten. En kan zeggen dat je je ontzettend klote voelt, en dat je er even niet uitkomt.
Iedereen heeft dat gevoel weleens. Maar niet iedereen kan of wil dit uiten.
Dat is jammer, want het leidt vaak tot frustraties, en lichamelijke dan wel psychische ongemakken.

Ik ben ook geen prater. Ik ben een denker, en schrijf al mijn emoties en gedachten op. Soms in de vorm van een blog, maar vaker voor mezelf. Dit werkt voor mij therapeutisch. Ik zie mijn eigen gedachten op papier staan, kijk er naar en ga er over nadenken. Om alles uiteindelijk op een rijtje te krijgen en het een plaatsje te geven. Vaak zet ik ook alleen wat steekwoorden op papier. De woorden zijn dan de puzzelstukken, en uiteindelijk wordt het één geheel. Dan weet ik dat ik weer iets verwerkt heb.
Iedereen doet dat op zijn eigen manier.

Niemand is perfect. Perfectie bestaat ook niet, mijn inziens. Het kan altijd beter. Ja, je kunt gelukkig zijn met wat je hebt. Dat ben ik ook. Maar ik heb ook nog tal van wensen voor ik mijn laatste adem uitblaas. Dus helemaal perfect zal het nooit zijn.
Dat is maar goed ook, want dan heb je iets om voor te leven.

Maikel.

4 thoughts on “Perfectie

 1. mooi geschreven. Ik moet toegeven dat ik ook lang een vertekend beeld heb gehad over mannen. Deze waren vooral gevormd door een negatieve eerste relatie en door een moeder die op regelmatige basis uitspraken doet als “mannen willen alleen maar hun kwakske kwijt”.

  De laatste tijd begin ik echter in te zien dat mannen ook evengoed gevoelig kunnen zijn en emoties hebben. Dat ze niet enkel met hun lul denken en dat mannen ook kunnen liefhebben en zorgend kunnen zijn, prachtig vind ik dat 🙂

  Ik ben zelf ook nogal een denker en blog als uitlaatklep voor alles wat er in mijn hoofd en hart afspeelt en om dingen te kunnen verwerken. 🙂

  liefs

 2. Dat heb je weer mooi verwoord lieverd. Weet je, van mij zouden er juist wat meer mannen mogen zijn die hun gevoel durven te uiten.
  Ik snap ook niet wat daar mis mee zou zijn.
  En die wensen? iets om voor te blijven leven? helemaal waar… keep up the good work met je blogs. Ik vind ze fijn om te lezen.
  Liefs, Wen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s