Jacuzzi en vader zoon momenten

Mijn ouders hebben een tuin met een jacuzzi. Niet om op te scheppen, maar omdat het ontspannend is en ontzettend fijn. En als je het kan permiteren, waarom niet? Er is niks mis met het feit om je leven zo relaxed en aangenaam te maken en ieder geeft daar zijn eigen invulling aan.
Dat ding staat al een jaar achter in het tuinhuis, en gisteren ben ik er voor het eerst in geweest.
Ik weet eigenlijk niet waarom ik er nooit eerder in ben geweest. Want ik weet dat het ontzettend onspant, en dat je tot rust kan komen in combinatie van relaxte muziek en sfeerverlichting.

Door alle troubles die ik de laatste weken heb meegemaakt, begon ik te merken dat alles me even te veel werd.
Ik ga dan verkrampen, en schiet in een ontzettende stress en depressie.
Als ik wist hoe ik dat kan voorkomen, zou ik er heel veel voor over hebben. Maar het hoort bij mijn persoonlijkheid en raak er onderhand wel aan gewend.<
Ik heb er mee leren leven. Helaas maar waar.

Gisteren had ik dus een ontzettende behoefte om te ontspannen, en mijn hoofd leeg te maken. Ik ben een enorme denker, en vaak maak ik me ontzettend gek met mijn eigen gedachten. Soms zou ik willen dat ik dit niet had, maar aan de andere kant beschouw ik het leven op een manier waarbij ik me goed voel. Als ik met gedachten en emoties zit die ik niet verwerkt krijg, schrijf ik ze op. Voor mij werkt dit therapeutisch, omdat ik mijn gedachten van me af kan schrijven.
Gisterenavond zat ik dus met mijn vader in de jacuzzi over allerlei zaken te praten. Dit was erg fijn, en ik doe dit veel te weinig. Eigenlijk nooit. Ik ben een binnenvetter, en ben al snel van mening dat ik mijn problemen zelf op kan lossen. Maar hier moet ik écht vanaf. Ik moet leren om mezelf meer open te stellen, en mijn emoties leren te uiten. Vooral naar mijn ouders.
Nu ik, en zij ouder beginnen te worden begin ik dit te beseffen. Nu heb ik ze nog, en ik ben er door de jaren heen achter gekomen dat het zomaar afgelopen kan zijn.
Ik zou het mezelf nooit vergeven dat ik niet genoeg quality time met mijn ouders zou hebben doorgebracht. Ik ga dit nu ook zeker doen, en er aan werken om ze toch regelmatiger te zien.

Ik heb de tips en goede ouderlijke raad vaak opgepakt als een vorm van bemoeienis. “Bemoei je met jezelf, het is mijn leven”, zei ik altijd. Achteraf blijkt dat ze toch vaak gelijk hebben.
Is dit ouderlijk inzicht, of een vorm van levenservaring? Ik denk beiden, maar ik weet wel dat ik er nu vaker voor ze moet zijn.
Ik ben daar gisteren mee begonnen, en een van de vaderlijke tips in de jacuzzi was om nu even de tijd voor mezelf te nemen. En me na het beeïndigen van een ruim 7 jarige relatie niet volle bak het nachtleven in te duiken en op vrouwelijk schoon te gaan jagen.
Misschien moet ik dat inderdaad eens gaan doen. Voorlopig niet gaan stappen, maar lekker thuis zitten en dingen gaan verwerken en relativeren. Als iets wat mij raakt binnen mijn “comfort zone” komt, loop ik er hartstikke hard voor weg en ga ik om het te compenseren op stap en dronken worden.
Want als je drinkt word je plezierig, en ga je lachen. Puur en alleen om de shit waar je mee zit te vergeten.
Maar de volgende dag is het er toch nog. En twee keer zo hard! Nee, dit ga ik niet meer doen. Beter is om nu de spreekwoordelijke rem erop te trekken en mijn relatie en de dood van een lief persoon te verwerken.

Waar jacuzzi momenten met je vader toch niet goed voor zijn?

6 thoughts on “Jacuzzi en vader zoon momenten

 1. Wow wat een tekst en super geschreven! Het is o zo makkelijk je gevoel uit de weg te gaan,
  en lopen. Uiteindelijk is dat niet de weg.
  Het leven net ganzenbord, je mag 4 stappen vooruit 2 terug
  de put in en weer overnieuw beginnen. Je blijft groeien elke keer weer!
  Groetjes xxx anne

 2. Koester de momenten die je hebt met je ouders..koester zelfs het verleden en alle ‘fouten’ die jij hebt gemaakt..Vind het super mooi geschreven..Uit alles voor het te laat is..

  Liefs..

 3. Je bent al op de goede weg door in je blog ‘van je af te schrijven’. Die bewustwording van t contact met je ouders: dat is nu ‘ouder worden’ en dus ook wijzer :-). Ik ervaar het zelf regelmatig en op dit moment zelfs heftig omdat mijn vader net aan darmkanker is geopereerd. Hoe vaak heb ik op m gemopperd en ook echt wel bonje met hem gemaakt. De laatste weken realiseer ik me wat een lieve oude man het gewoon is, iemand die onvoorwaardelijk van z’n kinderen houdt. Tegenwoordig, als hij mij ‘de les leest’ luister ik en glimlach ik, in de wetenschap dat hij alleen maar t beste met me voor heeft.
  Zo te lezen heb jij ook zo’n zorgzame, wijze vader, dus wees er zuinig op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s