Van toen tot nu

Vanavond zaten we met een heel stel vrienden samen na een emotionele week. Mochten er nieuwe lezers zijn, verwijs ik jullie graag naar mijn vorige blogs en jullie weten de reden.
Vandaag was dan het eindstation van een week vol verdriet; en tranen konden weer plaats maken voor lachende gezichten en leuke herinneringen.

Het komische van begravenissen en crematies is, dat je weer gaat relativeren en gelukkig mag zijn dat je alles uit het leven moet halen wat er uit te halen valt.
Afgelopen week had ik met de zoon van degene die is gestorven een gesprekje of ik bang was voor de dood?
We waren er uiteindelijk over uit dat we dit beiden niet waren.
Ik en hij hebben niet persé de behoefte om te trouwen en kinderen te krijgen.
Begrijp me niet verkeerd, we zouden het wel willen maar het is geen must.
Sommige mensen willen koste wat het kost trouwen en  kinderen hebben. Whatever it takes. Maar mij niet gezien! Als je dit persé zou willen, ga je forceren en dan zal het nooit lukken.

Maar terugkomend op de vraag of we bang zouden zijn voor de dood? Antwoord is dus negatief. Ik heb redelijke wilde dingen gedaan in het uitgaanscircuit, en heb veel gezien, geprobeerd, en meegemaakt.
Dit heeft mij gedeeltelijk gevormd tot wie ik nu ben, en dat is voor mij wel goed.
Ik heb van mijn 16 tot mijn 23e veel gedaan, en mijn toenmalige vriendengroep heeft ooit gezegd dat als wij op dat tempo door zouden gaan we niet ouder zouden worden dan 25 jaar. Omdat ik dit toch te ver vond gaan, heb ik toendertijd besloten om uit die groep te stappen, en voor mezelf te kiezen.
Ik kom sommigen nog weleens tegen, en inderdaad ze leven nog. Maar daar heb je dan ook alles mee gezegd. Die zijn redelijk blijven hangen in de Gabber en Hardcore cultuur waar ik toen inzat. En ja, met alles erop en eraan.
Ik ben in werelden geweest, die met geen pen te beschrijven is.

Nu heb ik uiteraard nog een hele hoop vrienden. Ik heb mijn eigen vriendengroep van 12 jongens en aanhang, en aan de andere kant heb ik ook nog een stel vrienden en kennissen die ik ken van het uitgaanscircuit en de groep waar ik vanmiddag bij was.
Allemaal mensen die opgegroeid zijn in de begin jaren ’80 en dus veelal dezelfde interesses en overeenkomsten hebben.
Wij zijn opgegroeid met Boes, Vrouwtje Theelepel, Dommel, De Gummiberen, Niels Holgerson, Villa Achterwerk, Theo en Thea, De Freggels, Medisch Centrum West, Spijkerhoek, Nightrider en noem maar op. (Aanvullingen mogen als reactie gegeven worden)

Vanavond hadden we het daar dus over. En wat een verschil met de jeugd van tevenwoordig met hun internet, Iphones en Ipods.
Toen wij vroeger thuiskwamen lag er een briefje klaar bij de telefoon waarop stond dat er een vriendje had gebeld om af te spreken. Tegenwoordig “pingt” men elkaar met de bijbehorende Blackberry’s.
Maar ja, dat heet vooruitgang en ik ben daar een groot voorstander van.
Maar vanavond kwamen we tot het besef dat de tijd wel erg hard gaat, omdat je al over “vroeger” staat te praten. Dan voel je je toch oud worden. Ik wilde dit voor nu even met jullie gedeeld hebben. Maar waarschijnlijk zullen er over het onderwerp “oud worden” nog vele blogs volgen!

2 thoughts on “Van toen tot nu

 1. Helemaal geen onzin hoor, jouw blog. Geeft gewoon weer waar je over na hebt gedacht, na zo’n emotionele week. Grappig om te lezen dat ‘in jouw tijd’ er ook nog gewoon gebeld werd. We schelen maar liefst 17 jaar en ik heb aldoor t idee dat mijn generatie de enige is die nog belde met een vaste telefoon :-).

  • Hoi Caroline,

   Leuk dat je reageert! Ja, de mobiele telefoons zijn pas écht hip geworden medio jaren ’90. Dus heb inderdaad nog de vaste telefoons meegemaakt, en televisie zonder commerciële zenders.
   In mijn kindertijd jatte we zelfs nog appels bij de buren. 😉 Hoe onschuldig, vergeleken met wat de jeugd tegenwoordig uithaald!
   Ja, we worden oud!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s