Vlees of groenten?

Ik ben een heel grote vleesliefhebber. Mag best gezegd worden. Er gaat niks boven een lekkere tournedos, eendenborstje of een lamsrack. Zo zou je mij s’nachts wakker kunnen maken voor een lekker hertenbiefstukje of een ganzenlevertje. Maar iets simpels als kip vind ik ook geen probleem.

Ik heb er eigenlijk nooit bewust over nagedacht wat ik aan het eten ben. Ik ben van mening dat vlees hoort, en dat er niks mis mee is.
Echter ben ik afgelopen week een experiment met mezelf gestart, en dat is dat ik het pad van vegetariër eens ga bewandelen. Ik ben op dit idee gekomen, omdat ik afgelopen zondag mezelf zat te kwellen door naar een programma te kijken waar ze varkens aan het slachten waren.
Oké, het was dan niet in Nederland maar het doel is uiteindelijk hetzelfde: consumeren.
Met verbijstering en afschuw heb ik gekeken hoe dat varken de keel werd opengesneden, en nog stuiptrekkend de buik werd opengereten om de ingewanden eruit te kunnen halen. Ik zal verder niet in details treden, maar ik vond het geen prettig gezicht om dit op de vroege zondag te mogen aanschouwen.
Ik ben hier over gaan nadenken, en ik wil voor mezelf eens gaan uitvinden of ik daadwerkelijk vlees nodig heb?
Ondertussen heb ik me al verdiept in de de diverse vegetarische gerechten, en op zich kun je best ver komen. Van diverse Twitter vrienden heb ik ook websites ontvangen en dat is altijd mooi meegenomen.
Ik ga het gewoon eens proberen, want op zich kan de vleesconsumptie best wat minder in de wereld.
En een betere wereld begint tenslotte bij jezelf!

2 thoughts on “Vlees of groenten?

  1. Ik heb nog nooit van mijn leven vlees of vis gegeten. Voor beginnende vegetariërs kan ik receptenboeken adviseren: “De Dunne Vegetariër” en “De Dikke Vegetariër”. Als je meer over de achtergronden wilt weten, dan is “Dieren Eten” van Jonathan Safran Foer interessant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s