Leven zonder Twitter

Ik heb aan mijn followers gevraagd om me te helpen aan een onderwerp voor een nieuwe blog. Ik had geen inspiratie, en ik vind het leuk om veel interactie te hebben met mijn followers. Verder is het voor mij een leuke uitdaging, om eens te schrijven over een onderwerp wat door een ander is ingefluisterd. Heb veel verschillende onderwerpen ontvangen, maar dit is het uiteindelijk geworden. Aangedragen door @Remcomb, dus volg hem bij deze! 😉
Tja, leven zonder Twitter. Is een makkelijk en misschien boeiend onderwerp voor personen die actief Twitteren, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het absoluut niet boeiend is voor personen die niet Twitteren. (Ja, die heb je ook. Niet lullig bedoeld overigens)
Persoonlijk gezien heb ik al meer dan 1.5 jaar een Twitteraccount, maar ben pas een half jaar écht actief aan het Twitteren geslagen. Het is bij mij begonnen, omdat ik zag dat het PSV Netwerk (Online community van ruim 35.000 leden die PSV een warm hart toedragen) ook te volgen was via Twitter. Al het PSV nieuws word in mijn timeline gegooid, dus hoef niet meer naar het forum om te checken of er PSV nieuws is. Voor mij ideaal.
Maar eigenlijk wil ik eerst mijn visie toelichten wat Twitter voor mij persoonlijk inhoud, zodat personen die niet twitteren een beeld kunnen vormen dat het niet zomaar een simpel “wie, wat, waar” is om maar in Hyves taal te spreken. Het grappige van personen die zeer kritisch tegenover Twitter staan, zijn wél vaak degenen die elke dag hun “www” op Hyves updaten. Dus ergens gaat het fout mijn inziens. Sowieso zijn Hyves en Twitter beide mediums die behoren tot de zogenoemde sociale media. Net zoals Facebook, en deze Blog dat is.
Het doel van sociale media is om contact te krijgen met personen die je niet persoonlijk kent en waarbij je verschillende dingen kunt delen. Dit kan zowel op persoonlijk als op commercieel vlak zijn.
Maar wat is het verschil tussen Hyves en Twitter? Hyves is  ontzettend 2005 en Twitter is op dit moment booming . Met Twitter heb je ontzettend veel interactie met personen die je niet in het echte leven kent, maar toch heb je het gevoel dat je veel overeenkomsten hebt. Zo heb ik al veel persoonlijke verhalen mogen vernemen, en hebben veel mensen mij een hart onder de riem gestoken als ik met iets zat. Het doet mij ontzettend goed, dat er nog mensen zijn die je het positieve in laten zien terwijl je die nog nooit heb ontmoet!
Een ander voordeel is het werken met “hashtags.”
(#) Is een hahtag voor de personen die niet twitteren.
Als je deze hashtag voor een bepaald woord of zin zet, en je gaat zoeken zul je uitkomen op alle tweets die deze Hashtag gebruiken.
Als ik iets wil vragen, gebruik ik de hashtag #durftevragen en binnen enkele minuten heb je het antwoord op je vraag. Socialer en makkelijker kan het niet!

Maar daar ik er voor moet waken dat dit geen spoedcursus Sociale Media word, ga ik me nu beperken tot het eigenlijke onderwerp: “Leven zonder Twitter.”
Zoals in eerdere blogs aangegeven, ben ik een “redelijk” fanatieke twitteraar. (Ik heb een hekel aan het woord “tweep”, dus vandaar dat ik het niet gebruik.)
Daar schrijven voor mij een ontzettende uitlaatklep is, zo is Twitter dat ook. Ik heb vaak een moment in mijn dagelijkse leven dat ik alleen ergens ben, en dat ik me irriteer aan een bepaalde situatie of iets leuks meemaak. Voor mij zijn dit dé ideale tweetmomenten. Het is fijn om dan even feedback te krijgen op datgene dat je tweet. Iedereen die Twittert zal dit herkennen.
Voor mij is Twitter ook een medium om te kunnen discussiëren, en antwoorden te vinden op bepaalde levensvragen. Het is voor mij fijn, omdat je objectieve antwoorden krijgt door personen die je nog nooit hebt gezien.
Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het natuurlijk ook gebruik om met nieuwe mensen in contact te komen, en vrijblijvend over koetjes en kalfjes te praten.
Soms leidt zo’n twitterconversatie wel eens tot een ontmoeting in het echte leven.
Zo heb ik Bart, (@bartvdvliet) en Angelique (@AngieDutchie) al een paar keer in het echt ontmoet en samen met ze het WK voetbal gekeken in Eindhoven. Dit klinkt op zich niet heel spannend, maar als ik erbij zeg dat ze vanuit Beverwijk moeten komen verandert het de situatie wel.
Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik ze ontmoet heb, en we zijn van plan om binnenkort een grotere meeting te organiseren! We keep you informed!

Maar om terug te komen of er een leven is zonder Twitter?
Eerlijk gezegd is er voor mij natuurlijk een leven zonder Twitter. Ik heb genoeg vrienden, en kan me met hen prima vermaken. Feit blijft wel dat ik het zal missen als ik er niet meer over zou kunnen beschikken.
Maar misschien is het voor mij persoonlijk niet verkeerd om drastisch te minderen, want ik betrapte me er laatst op dat ik een hashtag plaatste in een smsje!
Ja, dan kom je tot het besef dat je tot de club van de Twittaddicts behoort!

Ik vond het een leuke uitdaging om input van mijn followers te krijgen, en zal zeker weten nog een keer jullie hulp vragen als ik geen inspiratie heb!

2 thoughts on “Leven zonder Twitter

    • Dank je wel voor je reactie. Het is inderdaad jammer dat er nog zo’n verkeerd beeld is.
      Maar ik weet zéker dat ook deze mensen ooit zullen bekeren tot fervente Twitteraars.
      En dan zijn wij al weer vele sociale media tijdperken verder!!! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s