Ware liefde

Zou het écht bestaan, of is het een ideaal wat wordt nagestreefd? Je hoort weleens om je heen mensen zeggen dat er binnen hun relatie helemaal nooit problemen zijn. Dat alles vlekkeloos loopt, en dat er nooit harde woorden vallen.
Mijn mening is, dat dit mij zeer onwaarschijnlijk lijkt. Als dat wel zo zou zijn, is dit dan dé ideale relatie? Je ware liefde? Een relatie waarin men harmonieus, liefdevol en nooit ruzie hebbend naast elkaar leeft?

Mijn invulling van een ware liefde is, dat het mij juist gezond lijkt dat je af en toe een meningsverschil met elkaar kunt hebben.
Als je altijd gelijkgestemd bent, krijg je een “ja-knik” relatie, en zal het des te moeilijker worden om elkaar aan te spreken  over kleine irritaties. Je gaat dingen opkroppen, en uiteindelijk zal ooit de bom barsten.
Volgens mij is “de ware liefde” en “de perfecte relatie” een Fata Morgana. In een langere relatie leer je op den duur om te gaan met de moeilijkheden van de ander. En je leert bepaalde zaken van elkaar te accepteren. Je vult elkaar aan, en je hebt het gevoel dat er ondanks tegenslagen altijd iemand achter je staat die je kan steunen. In goede en in slechte tijden. Maar waarbij je ook je beklag kan doen als het even tegenzit. Er is een gevoel van saamhorigheid, liefde en houden van. Ook lijkt het mij belangrijk dat je met elkaar kunt praten. En dan bedoel ik écht praten. Dit is mijn invulling van een goede relatie en misschien ook de ware liefde. Dat je een maatje hebt, een soulmate. Iemand waar je volledig voor wilt gaan. Iemand die onvoorwaardelijk van je zal houden. In voor en in tegenspoed.

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die andere invullingen hebben wat een “ware liefde” voor je zou kunnen zijn?
Ik zou het erg leuk vinden als er  ook hier weer reakties op kwamen. Zoals altijd kan dat via deze blog, via Twitter (@Maikel_S) en natuurlijk via Hyves waar deze blog direct naar gelinkt wordt!
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

One thought on “Ware liefde

  1. Perfectie is niet perfect..
    Ware liefde is wederzijds vertrouwen in elkaar,
    Ruzie maken zonder oorlog…
    Evenveel liefde geven, als krijgen..
    Doorgaan waar de ander ophoudt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s