Twitter, en andere nachtelijke overpeinzingen

Je zult wel denken: ,, Heb je hem weer met zijn praatjes over gevoel en emoties.” Zoals ik al meerdere malen beschreven heb, is schrijven voor mij een uitlaatklep. Ik vind het voor mezelf belangrijk om mijn gedachten te kunnen uiten. Of dit nu een maatschappelijk probleem is, of iets persoonlijks maakt mij niet uit.
Ik heb er geen problemen mee om me kwetsbaar op te stellen, en ik uit dit door het op te schrijven. De een gaat schreeuwen, schilderen, yoga beoefenen, sporten en ik schrijf het graag op.

Op dit moment ben ik in een fase van mijn leven terecht gekomen dat er veel gaat veranderen. Ik loop tegen de dertig aan, en regelmatig denk ik terug in de tijd.
Ik heb een fijne jeugd gekend, en heb altijd mensen om me heen gehad die achter me stonden en me steunden. Vooral mijn ouders hebben een grote invloed gehad op datgene wie ik nu ben.
In september ga ik starten met een 4-jarige deeltijd studie journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Voor mij zal er heel veel gaan veranderen, omdat ik graag op stap ga en al snel het gevoel heb dat ik niks wil missen. Om een fulltime baan te kunnen combineren met een studie zal dus veel zelfdiscipline gaan vergen. Ik zal veel moeten laten vallen, om me voor meer dan 100% te kunnen richten op mijn studie. Ik ben dit ook zeker van plan.
Verder ben ik hard bezig om mijn leven op orde te brengen. Zowel op maatschappelijk, sociaal, mentaal en relationeel gebied. Het is voor mij best moeilijk om me op al deze vlakken te kunnen richten, dus zal ik bewuste keuzes moeten gaan maken. Voor mezelf heb ik deze keuzes al gemaakt, maar deze houd ik liever voor mezelf. Ik zal uiteindelijk zelf het gevecht moeten aan gaan, en daar zal niemand mij mee kunnen helpen. Hoe graag mijn vrienden en vriendin me er ook mee willen helpen.
Het klinkt wederom erg “zweverig” maar je zou kunnen stellen dat ik aan het werken ben aan mijn eigen “ik”.
Ik heb in een vorige blog al beschreven dat je je niet hoeft te schamen voor jezelf. Het is juist erg goed om af en toe stil te staan bij jezelf. Ik ben van mening dat je daardoor wel degelijk kan veranderen. Naar mate je ouder wordt ontwikkel je een eigen karakter. Dit karakter is afhankelijk van diverse factoren. Je maatschappelijke omgeving, je eigen karakter en wat je zoal meemaakt door de jaren heen. Personen die in hun leven veel emotionele gebeurtenissen hebben ondervonden, zullen anders in het leven staan dan een persoon waarbij alles is komen aanwaaien. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op, maar over het algemeen kun je dit wel stellen.

Op sociaal gebied is mijn leven ook hard aan het veranderen. Ik ben een fanatieke Twitteraar en door middel van Sociale Media ben ik in contact gekomen met mensen die verder denken dan alleen hun eigen straatje. Personen die niet Twitteren is het moeilijk aan uit te leggen wat het nu exact voor medium is. Veel gestelde vraag die ik krijg is: ,,Dat is toch dat ene waarbij je zegt wat je aan het doen bent? Ik vind dit zo’n onzin, want anderen hoeven niet te weten waar ik me mee bezig houd.”
Tja, je kunt inderdaad Twitter gebruiken om aan te geven dat je eens lekker naar de wc moet. Maar ik denk niet dat je dan erg interessant zal zijn voor de fervente Twitteraar. Ik gebruik Twitter om te kunnen discussiëren/filosoferen over zaken die me bezig houden. Natuurlijk gebruik ik het ook om mijn Followers te laten zien waar ik mee bezig ben. Maar ik weet dat ze het leuk vinden om een foto in hun Timeline te zien, dat ik weer eens in een of andere kroeg sta. Via Twitter ben je ook ontzettend snel op de hoogte van diverse zaken die spelen in de maatschappij. Een mooi voorbeeld was de beruchte “Damschreeuwer” met de dodenherdenking. De NOS was nog aan het uitzoeken wat de precieze oorzaak was waarom iedereen in paniek was, maar ik wist binnen 5 minuten dat er iemand in het publiek stond te schreeuwen. Een kwartier later stond er al een filmpje op Twitter waarop te zien was dat deze man werd gearresteerd. Sneller kun je geen nieuws vergaren. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat met een rechtstreekse uitzending de NOS geen gebruik maakt van Twitter. Dit had een hoop onrust kunnen wegnemen.

Personen die fervente Twitteraars zijn, zijn ook niet bang om zich zelf bloot te geven. Ik ken al veel persoonlijke verhalen van mensen, terwijl ik ze nog nooit gezien heb. Over het algemeen kun je stellen dat de omschrijving Sociale Media DE perfecte bewoording is. Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik diverse mensen heb leren kennen via Twitter en er zelfs al een stel heb mogen ontmoeten!!
Voor mij is Twitter een verrijking voor mijn leven, en ik raad iedereen aan om zich eens te verdiepen in dit fenomeen en een account aan te maken! En ik zal wel zorgen dat je voldoende followers zal krijgen die geduldig en aardig genoeg zijn om je wegwijs te maken in Twitterland!

5 thoughts on “Twitter, en andere nachtelijke overpeinzingen

 1. Een momentopname en nog een mooie ook.
  Je bent een schrijver naar naar mijn hart of leest dat weer te sentimenteel 😉
  Freaky Friday kan me gestolen worden, maar twitter is top!
  Doeipoepeloei, Sisterdew

 2. Hoi hoi,

  Mooie blog, could be my words! Echt waar!
  Ik volg idd ook met plezier je tweets en ondanks dat we elkaar eigenlijk niet kennen, weten we toch wel een aantal dingen van elkaar, en hebben we het 1 en ander gemeen.
  You know what I mean.
  Blijf je gevoel maar lekker van je afschrijven.
  Dat doe ik inmiddels ook 4 jaar en is idd een fijne uitlaatklep!
  See ya!

  liefs, Wendy (wendy1982)

 3. Hoi Mike ,

  mooi stuk en geweldig te horen dat je een goede jeugd hebt gehad!
  Ook great dat je door hebt aan jezelf en de toekomst te werken!
  Knap van je!
  Wees dankbaar en blij met Celine aan je zij!

  Ik houd van je maar dat wist je al!

  Pa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s