Gevoel, emoties en keuzes

Gevoel, emoties en keuzes. Deze 3 woorden zijn bijna synoniem aan elkaar. Een keuze die je maakt komt meestal voort uit een gevoel wat je hebt, en veel mensen maken een keuze omdat ze er een “goed gevoel” bij hebben. Een logisch gevolg is dan dat er emotie bij komt kijken. Deze emotie kan euforisch zijn, maar je zou er ook heel verdrietig om kunnen worden. Natuurlijk helemaal afhankelijk of het een goede of slechte keuze is geweest. Maar je hebt er wel bij nagedacht.

Op dit moment ben ik aan het worstelen met diverse gevoelens en emoties. Het enige dat er aan ontbreekt, is dat ik geen keuze kan maken. Mijn gevoel en emoties lopen kris kras door elkaar, en mijn brein maakt op dit moment overuren.
Waarom zijn sommige dingen voor mij zo gecompliceerd, en waarom is het voor mij zo moeilijk om knopen door te hakken?
Eerlijk gezegd maak ik het mezelf ook erg moeilijk. Maar over sommige zaken moet je soms dieper en langer over nadenken, omdat het een keuze zou kunnen worden die verstrekkende gevolgen zou hebben.

Op dit moment lig ik wakker en denk aan het feit dat ik ouder begin te worden. In december bereik ik het magische leeftijdsgetal “30” en ik ben er zo huiverig voor.
Ik kan niet uitleggen waarom, maar 29 klinkt toch stukken jonger dan 30.
Ik vraag weleens aan mensen die deze leeftijd bereikt hebben of het écht zo erg is als het lijkt?
De meningen lopen erg uiteen. De een vind het verschrikkelijk, en de andere kan niet wachten om tot de club van dertigers toegelaten te worden.
Ik denk dat ik het allemaal over me heen laat komen, en het zelfde gevoel zal hebben als toen ik van tiener naar twintiger overging.
De tijd gaat ook zo ontzettend snel, en ik betrap me er af en toe op dat ik ook bij de “vroeger was alles beter” groep begin. te horen. Mijn lieve opa en oma (helaas zijn ze 2 jaar geleden kort na elkaar overleden) zeiden dit, toen ik nog een kind was vaak tegen mij. Ik grapte altijd dat je toen ook zoethout voor en cent kon kopen, en vrouwen nog deden touwtje springen.

Nee, de tijd gaat erg snel. Het word nu onderhand tijd dat ik eens vooruit ga kijken, plannen ga maken, en aan mezelf moet denken. Misschien egoïstisch, maar je word ook alleen op deze wereld gezet en je verlaat hem ook weer alleen. Zo is het dan wel weer…..

2 thoughts on “Gevoel, emoties en keuzes

 1. Pingback: Vallen en weer op staan… « De visie van Maikel

 2. “je word ook alleen op deze wereld gezet en je verlaat hem ook weer alleen”

  Deze stelling vond ik nou wijs 😛 en mooi gezegd.

  Mijn tip aan jou, (en ik heb er ervaring mee), neem een lange reis ver hier vandaan, om rustig na te denken, tijd voor jezelf te maken, etc. Minimaal 6 maanden, zou ik zeggen…

  Mijn vader heeft mij ooit gezegd.

  Als ze van je houdt, komt ze vanzelf weer terug, als ze niet komt is dat omdat ze nooit van je gehouden heeft.

  Gr.

  Fernanado S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s