Gedachten kronkels

Liggend in bed staar ik naar het plafond. Nadenkend over het leven, toekomst, de liefde en over mijn eigen “ik”.
In vorige blogs heb ik al eens geschreven dat het nooit verkeerd is om eens bewust stil te staan bij het feit wie je bent, en wat je wil.
Mijn probleem is echter dat ik hier wel eens in doordraaf.
Ik ben een persoon die veel nadenkt, en vaak stil staat bij rottige gebeurtenissen in de wereld. Als het mij zodanig interesseert schrijf ik er graag over.

Zo heb ik onlangs een blog gepubliceerd over het feit dat er anno 2010 nog steeds homo haat is. Ja, ook in Nederland! Doel van mijn blog was bewustwording. Bewustwording van het feit dat we in Nederland toch niet zo liberaal denkend zijn.
Afgelopen week was er op het journaal een item dat 80% van de jongeren vindt dat homo’s zich aanstellen, vrouwelijk zijn en zich niet zo moeten aanstellen. Daar kwam het eigenlijk op neer. Kortom: alle stereotypen werden uit de kast getrokken.
Ik geef toe dat ik de Gayparade en Roze maandag in Tilburg ook een beetje overdreven vind. Wij houden immers ook geen Heteroparade. Aan de andere kant is het wel positief, want het draagt zeker bij aan een taboe dat doorbroken moet worden.

Verder houd mij op dit moment de trage voortgang van het coalitieakkoord me bezig. Er is ondertussen een nieuwe formateur aangesteld, en nu maar hopen dat Cohen wat water bij de wijn wil doen. Zoals ik al voorspeld had, stond mijn “grote” vriend Wilders weer te briezen voor de eerste de beste camera om zijn onvrede te uiten. Geert zijn volkspartij werd genegeerd, en het lukt deze Mozart look a like maar niet om zijn partij de regering in te loodsen.
Dat hij voor de verkiezingen wederom duizenden allochtonen heeft benadeeld in zijn haat speeches gaat hij voor het gemak maar aan voorbij.
Ik zie het somber tegemoet dat er als nog een coalitieakkoord komt. De Nederlandse kiezer was nog nooit zo verdeeld met de verkiezingen als dit stemmings jaar.
Dit werkt zelfs door tot in Den Haag. Ik ben in ieder geval benieuwd of 1 juli gehaald gaat worden?

Als laatste lig ik wakker om het feit dat ik in september journalistiek ga studeren. Ik stond stil in mijn ontwikkeling en daar schrijven een passie van me is, en ik nieuwsgierig aangelegd ben vond ik beide dé perfecte motivatie om deze studie te gaan volgen.
Daar ik dus een dromer ben fantaseer ik hoe mijn leven er over (als het goed is) 4 jaar uit zal zien. Ik zie me al helemaal staan in een bruine lange regenjas, potlood achter mijn oor en schrijven maar!

Maar dit is voor mij een toekomstdroom, en dromen mag toch???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s