“Wij” of “Zij”??

Yes!! Het WK is officieel begonnen voor Nederland. En WIJ hebben gewonnen van Denemarken. Voor 1.5 uur stond de tijd stil in Nederland. Met hoge bloeddruk, rode koontjes én idiote outfits hebben wij met (bijna) heel Nederland “onze” jongens gadegeslagen en met rode koontjes de wedstrijd staan te volgen.
Ik verbaas me er élke keer over hoe een klein landje als Nederland zó groot kan zijn in voetbal.  Zowel in supportersschare als in het beoefenen van deze sport.
Grappig is ook dat Nederland 16 miljoen bondscoaches telt. We weten het allemaal beter. Vooral onder Dickie Advocaat wisten we het allemaal beter. De beroemde “wissel” kunnen we ons nog allemaal herinneren.

Bij élk groot toernooi worden onze jongens de hemel in geschreven en “Wij” zullen de wereld eens een poepie laten ruiken. Vooral bij het laatste EK in Zwitserland en Oostenrijk kwamen we superlatieven tekort. “Wij” waren eerste geëindigd in de poule fase en hadden Italië en Frankrijk een poepie laten ruiken!
Als we nu geen Europees kampioen zouden worden, zouden we het nooit meer worden!
Helaas kwamen “Wij” niet verder dan de kwartfinale, en “Zij” hadden wederom wéér gefaald. Want verder dan de kwartfinale komen “Zij” niet.

Ik blijf dit nóg steeds een vreemd verschijnsel vinden. Zolang het Nederlands Elftal wint, en verder komt zijn “We” goed bezig. Er wordt niet gekeken of er nou mooi gespeeld wordt, maar “We” zijn wél verder! Komen “We” niet verder, hebben “Zij” gefaald.

Ik weet dat het makkelijker is om je te conformeren met mensen die altijd winnen. Vroeger bij gym wilde je ook altijd als eerste gekozen worden, en degene die als laatste gekozen werd was ook vaak het watje van de klas. Graag zou ik bij deze oproepen om niet zo idioot te doen, want “Wij” staan niet op dat groene veld, maar “ZIJ!!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s