Verlangen naar jou…

Ik zit in de bus op weg naar het Centraal Station in Eindhoven. Opeens heb ik een ontzettend verlangen naar jou. Maar helaas kan het niet. Nee, nóg sterker: Het mag niet! Ik probeer mijn gedachten ergens anders op te fixeren om mijn verlangen naar jou te onderdrukken.

Aangekomen bij de plaats waar de bussen stoppen denk ik bij mezelf:,,zal ik het nu doen? Een “vluggertje” kan toch wel?”
Ik kijk op mijn horloge. ,,Nee, ik kan beter een kaartje kopen. Heb ik die in ieder geval al op zak. Jij kan wel 5 minuutjes wachten.”

Na dat ik een kaartje gekocht heb, stap ik de roltrap op om naar het perron te gaan. Ik kijk om me heen of ik je ergens kan ontwaren tussen het vele volk dat zich heeft verzameld op het perron. Helaas zie ik je niet. Opeens bedenk ik me dat ik nog geen koffie heb gehad. ,,Ja, samen met jou koffie drinken. Waarom heb ik dat niet eerder kunnen bedenken?”
,,Jij én koffie. Wat vind ik je dan ontzettend lekker!”
Gehaast loop ik een Kiosk in en bestel de grootste beker koffie die ze hebben.
Het moment van ons samen zijn is bijna aangebroken. Ik loop de Kiosk uit, en kijk om me heen of ik je zie staan.
Opeens zie ik je. Helemaal in de verte. Eenzaam en alleen. Of je een enge ziekte hebt! Ik betrap mezelf erop dat ik begin te glimlachen. Ik loop gehaast naar je toe, en ondertussen haal ik een pakje rode L&M uit mijn binnenzak. Ik steek een sigaret tussen mijn lippen en opeens sta ik naast je. Mijn sigaret steek ik gehaast aan. Eindelijk zijn we samen! Mijn verlangen naar jou is bevredigd. Ik en mijn eigen rookpaal!

One thought on “Verlangen naar jou…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s