ware liefde?

Het is weer zo ver. Het mooie weer heeft zijn intrede gedaan in ons normaal gesproken koude kikkerlandje. Voor mij betekent dit dat er een tijd aanbreekt van overpeinzingen en zelfreflectie. Waarom ik dit in de zomer heb, weet ik niet. Ik ben sowieso een persoon die veel nadenkt, maar met de intrede van mooi weer heb ik het nét een beetje meer.

Het is belangrijk om af en toe stil te staan bij jezelf. Waar sta ik op dit moment en wat wil ik bereiken?  Op zich heb ik nog genoeg wensen die ik wil vervullen. Zo wil ik erg graag nog een extra studie gaan volgen, nog wat zien van de wereld en gelukkig blijven met mijn vriendin.  Dit is toch wel mijn top drie van doelen die ik op dit moment heb. (opsomming is trouwens in willekeurige volgorde ) Voor mij is het van minder belang om érg veel geld te gaan verdienen, en status te verwerven. Want wat is status? Dat je een mooie auto rijdt, mooie kleren hebt en een mooi huis? Mijn ervaring is dat status en geld alleen maar afgunst creëert.  En de vraag is dan ook of je zoveel gelukkiger bent met status en veel geld. Veel geld hebben maakt inderdaad het leven gemakkelijker. Maar of het je ook daadwerkelijk gelukkiger maakt is vraag twee. Er zijn legio voorbeelden van personen die  status  en ontzettend veel geld hebben die helemaal doorgedraaid zijn. Voorbeelden te over. Ik ben in iedergeval tevreden met wat ik heb.

Op dit moment zijn mijn vriendin en ik ruim 7  jaar samen. We hebben onze hoogtepunten gekend, maar ook dieptepunten. Dieptepunten die mijn inziens regelmatig het gevolg waren van mijn functioneren. Ik ben een persoon die confrontaties liever uit de weg ga, en daardoor regelmatig in de knoei kom met mezelf. Dat is een punt waar ik aan moet werken, maar het is voor mij erg moeilijk om dit te veranderen. Het is een gegeven dat met mijn persoonlijkheid is verweven, en zoiets verander je niet snel. Mijn vriendin begrijpt dit allemaal, en is hierin ook erg meegaand. Maar is van mening dat hier wel verandering in moet komen. Daar ben ik zelf ook van overtuigd. Als er geen verandering in gaat komen, zie ik de toekomst niet erg rooskleurig tegemoet. Het is niet zo dat ik niet direct kan zijn. Integendeel. Ik kan iemand recht in zijn gezicht vertellen hoe ik over hem of haar denk, maar als bepaalde zaken in mijn innercircle komen loop ik er liever hard voor weg. Waarschijnlijk om niet geconfronteerd te worden met mijn eigen “ik.” De ware oorzaak heb ik nog niet kunnen ontdekken en het is misschien belangrijk dat ik eens met een persoon ga praten die mij hiermee kan helpen.

Ik ben me er wel degelijk van bewust dat wat ik nu aan het bloggen ben érg persoonlijk is, en sommige lezers zullen misschien niet begrijpen waarom ik dit neerschrijf. Heb het al vaker mogen verwoorden, maar voor mij is schrijven een soort van uitlaatklep. Ik kan mijn gedachten beter op papier zetten, dan dat ik ze met mijn eigen woorden moet gaan vertellen. Oordeel maar veroordeel niet, zou ik willen zeggen. De een kropt het op, en zegt niks en in mijn geval schrijf ik alles liever op.

Zoals gezegd zijn wij al bijna 7 jaar samen. We hebben een paar jaar geleden een korte break gehad, maar uiteindelijk toch weer bij elkaar gekomen. Waarschijnlijk omdat we toch niet zonder elkaar kunnen. Ik hou ontzettend veel van haar en ik mag wel stellen dat ik een gelukkig persoon ben dat ik zo’n vriendin heb mogen treffen. Veel vrienden van me zeggen dit ook regelmatig tegen me. ,,Wees zuinig op dit meisje, zoals haar heb je er niet veel rondlopen.” Ik moet nu even eerlijk zijn: gezien het feit dat je al geruime tijd bij elkaar bent, vervagen sommige punten. Van buitenaf kun je sommige situaties beter beoordelen. Ik zit er binnenin en voor mij is dit “gewoon.” Terwijl ik me er wel degelijk van bewust ben, dat ik nooit meer een meisje zal treffen die is zoals zij is. Ze is iemand die iedereen in zijn of eigen waarde laat, en altijd een luisterend oor heeft voor de problemen van anderen. Ik ben iemand die vaak op de voorgrond staat, en zij is iemand die het liever beschouwd. Op zich apart, daar ze ontzettend goed voor haar zelf op kan komen. Maar aan de andere kant ook erg goed. Eerst luisteren, dan pas een mening hebben. Ik heb vaak eerst een mening, en dan luister ik pas. (of niet) Ligt aan de persoon en het onderwerp. Op zich een slechte eigenschap, maar je kan natuurlijk nooit perfect zijn. Ach ja, liefde is niet te koop maar toch het kostbaarste dat er is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s