De boze buurman

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje. Oerle genaamd. Zo’n typisch idyllisch dorpje. Een dorpje dat de trotse bezitter is van één slager, één bakker (tevens kruidenier), en één kapper. Zo’n soort kapper waarbij je na een knipbeurt meteen op de hoogte bent van alle dorpse roddels. Sommige mensen vinden dit verschrikkelijk, andere mensen vinden dit weer super romantisch. Ik behoor tot de eerste categorie mensen. Als je bij wijze een scheet liet, was binnen no time heel het dorp op de hoogte. Hoe the hell kun je dit scharen onder de noemer: ,,ik vind het wel iets hebben?”

In dit mooie, prachtige idyllische dorpje woonde ook een man. Deze man heette Pieter. En Pieter was de grote sociale man in het dorp. Bij Pieter kon altijd iedereen terecht. Een beetje de Moeder Theresa van Oerle. Iedereen kende Pieter ook, en Pieter was eigenlijk een beetje heilig verklaard. Een persoon die eigenlijk DE ideale man zou zijn. Ja, hij zou zelfs nóg idealer zijn dan Brad Pitt of Johhny Depp. Zelfs DAT durf ik te bewereren! Ja, onze Pieter was de ideale buurman!

Totdat op een dag totale paniek uitbrak in het kleine dorpje Oerle. Er zou zich een kinderlokker gemeld hebben in Oers. Gezien de kleine populatie in Oerle was dit natuurlijk een nieuwsfeit dat zich als een Tsunami verspreidde onder de bevolking. Elke morgen stond er een politieman bij de school, en ik werd s’morgens door mijn moeder naar school gebracht en daarna ook weer gehaald. Ik mocht  na school ook niet meer bij vriendjes gaan spelen. Iets wat ik niet begreep, want wat was een kinderlokker? Als kind van een jaar of 7 ben je natuurlijk hartstikke onwetend en naïef.

Er gingen verhalen te ronde dat deze onbekende man/vrouw in de onderbroekjes zat van kleine kindjes en dat hij/zij dit nogal als prettig beschouwde. Nu gezien op latere leeftijd is dit natuurlijk té walgelijk voor woorden. Moet je voorstellen dat er een volwassen persoon opgewonden wordt van jouw onvolwassen nog niet volgroeide kind! Ik zou hem/haar persoonlijk ingraven tot de nek, en stenigen tot de dood erop volgt!

Uiteindelijk werden er op school groepsgesprekken gehouden met ouders en kinderen. Waar je op moest letten, en als je iets verdachts zag dit direct moest melden bij je ouders of aan je juf op school.

Maar opeens was Pieter nergens meer te bekennen. Heel het dorp ging met brandende toortsen op zoek naar Pieter. Alles werd uitgekamd. Van maïsveld tot boerenschuur. Maar Pieter bleef onvindbaar.

Natuurlijk bleef Pieter onvindbaar. Want Pieter zat ter verhoring op het Politiebureau in Veldhoven. Hij werd in staat van beschuldiging gesteld voor misbruik van minderjarige kindertjes. Wie had dat nou verwacht van deze ultieme mix van Brad Pitt en Johnny Depp? Ja, moeder Theresa himself had met zijn grote handen in de te kleine onderbroekjes van de plaatselijke zuigelingen gezeten. Toen dit bekend werd stond de tijd even stil in ons dorp. Hoe kon dit nou gebeuren, hij was immers DE ideale buurman??

Natuurlijk is het bovenstaande verhaal fictie. De enige waarheid is dat ik ben opgegroeid in Oerle. Wat ik hierbij duidelijk wil maken is dat een pedofiel geen persoon is die het woord “pedofiel” op zijn voorhoofd heeft gekerfd. Het is niet iemand die een aura van slechtheid over zich heen heeft hangen. Nee, zélfs jouw buurman zou zich kunnen vergrijpen aan kleine onschuldige kinderen.

Afgelopen week was de vereniging Martijn in het nieuws. Deze vereniging strijdt voor de sociale en maatschappelijke acceptatie van ouderen-jongeren relaties. Op zich is er niks mis met relaties aangaan tussen jongeren en ouderen. Het is natuurlijk geen probleem als je kind contact heeft met volwassenen, en ben zelfs van mening dat dit de ontwikkeling van een kind alleen maar ten goede zal komen. Echter strijdt deze vereniging voor seksueel contact met minderjarigen. Zij vinden dat dit geaccepteerd moet worden, en dat “anti pedofielen” jaloers op hen zijn! Een Citaat:

Dan heb je toch zin om alles wat je vanmorgen hebt gegeten (in mijn geval) in één anti-peristaltische beweging te deponeren over je toetsenbord? Ik snap niet dat deze vereniging is toegestaan in dit tolerante landje. Misschien zijn we wel té tolerant!

Ik zal tenminste als een van de eersten aanwezig zijn om deze onverlaten met pek en veren het land uit te schoppen!

website martijnOne thought on “De boze buurman

  1. Ik snap het ook niet hoor. Volgens mij is het gewoon een criminele organisatie. Van mij mag het zo uit de lucht gehaald worden. Aan de andere kant: het probleem stopt niet door zo’n site te verbieden. Helaas zal het nooit stoppen. Er zullen altijd viezerikken bestaan die niet van kinderen af kunnen blijven. Tegenwoordig worden er hele pedo-reizen georganiseerd naar Thailand, dat is toch ook om spontaan van over je nek te gaan! Het enige wat je kunt doen is proberen kinderen te beschermen tegen dit soort tuig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s