De werkelijkheid voorbij

Wie heeft er nooit met de gedachten gespeeld dat er meer is tussen hemel en aarde? Ik in ieder geval wel. Het woord wat ik hiervoor gebruik is “geloof”. Je kunt in verschillende dingen geloven. Om het makkelijk te maken voor iedereen noem ik hem God. Dus géén Allah, géén Jezus Christus, géén Buddah of kies zelf maar uit. Keuzes te over! Ik heb wat dat betreft maar één geloof, en dat ben ik zelf. Klinkt cliché, maar als je de lijst aan Godjes en Godinnetjes ziet is het voor mij moeilijk kiezen. En daar ik een persoon ben die niet erg snel is met het maken van keuzes, ga ik voor de handliggende: mij zelf.  Waarom? Omdat IK tastbaar ben, en omdat IK verantwoordelijk ben voor de keuzes die IK zelf maak. Waar we het allen over eens zijn, is dat “geloof” een maatschappelijk geaccepteerd begrip is. Als ik het woord “geloof” noem, wordt dat automatisch gelinkt aan een godsdienst. Het is iets wat niet tastbaar is, maar wel een woord wat veel mensen op de been houdt. Vooral als het even tegenzit. Ook is het “geloof” een begrip dat vele volksstammen tegen elkaar op kan zetten. In zulke erge mate dat er voor gemoord wordt. Daar dit een onderwerp is dat dagelijks in het nieuws is, en ook redelijk uitgekauwd, doorgeslikt en weer opgeboerd is heb ik het liever over een begrip dat niet maatschappelijk geaccepteerd is:

Complottheorieën, intriges,  samenzweringen of Hoaxen. Geef het beestje maar een naam.

Bovenstaande synoniemen houden enorm veel mensen bezig, en ik behoor daar ook bij. Het is bij mij ontstaan na de ramp van 9/11. Iedereen die voor 2001 geboren is, zal deze tragische ramp nog herinneren als de dag van gisteren. En zich nog kunnen herinneren waar hij of zij zich bevond op het moment dat het wereldnieuws werd.  Nadat de rook was opgetrokken, en de wereld weer begon te draaien nadat het een paar weken stil had gestaan begonnen de speculaties. Naar het schijnt zou er toch veel meer aan de hand zijn geweest  dan alleen een aantal  fanatieke moslims die vliegtuigen hebben gekaapt. Daar er duizenden websites bestaan waar deze theorieën nader worden verklaard ga ik er niet al té diep op in.  Als ik dat ga doen, wordt u lui en dat wil ik niet om  mijn geweten hebben.

Wel is er één feit. En dat is dat 52 % van de Amerikanen niet gelooft in de officiële verklaring van de onderzoekscommissie. Een onderzoek commissie die een ontzettend laag budget heeft gekregen, en 450 dagen is tegengehouden door de overheid voordat men MOCHT gaan onderzoeken. Ondertussen was er al veel puin (lees: bewijslast) opgeruimd.  Waaronder building number 7. Veel mensen zijn dit gebouw vergeten. Toevallig wél het gebouw wat érg waardevol was. In dit gebouw waren de inlichtingendiensten gevestigd, en diverse financiële instituten en verzekeringsmaatschappijen.

WTC-complex schematisch

voor de duidelijkheid: gebouw 1 en 2 zijn geraakt. Gebouw 7 staat er een ruime afstand vanaf

Complotten zijn voor velen gewoon té  ingrijpende aanslagen op het wereldbeeld, en dus bestaan ze niet. Zoals een kind dat zijn ogen sluit, niets ziet, en er dus van overtuigd is dat de rest van de wereld hem ook niet ziet.
Helaas heeft de praktijk ondertussen aangetoond dat complotten wel degelijk bestaan, en op hoog niveau bedacht én uitgevoerd worden. Wie gelooft nog dat het de communistische Marinus van der Lubbe was die de Reichstag in Berlijn in brand stak, en dat die brand niet door de Nazi’s was aangestoken? En wie gelooft nog de presentatie van Colin Powel over vernietiginswapens in Irak?
Hoe vervelend ook. Complotten bestaan, en ze gebeuren dagelijks om ons heen.
Met deze blog wil ik maar één ding bereiken: open de ogen. Sta open voor een andere werkelijkheid. Waar of niet waar, verschillende theorieën zijn voldoende doordacht om niet met een dooddoener te worden afgeserveerd. Ze moeten onderzocht worden met een open blik. Ga uit van je eigen media en ga niet af op de hapklare brokken die de media voorschotelt.
Voor wie vooraf al bepaald dat samenzweringen en complotten niet bestaan en het grote onzin vind heb ik maar één woord voor: kortzichtigheid.

Zoals beloofd in het begin van deze blog, de bekendste hoax-en op een rijtje:
 • 1.5 uur durende reportage waarin diverse punten worden doorgelicht over de 9/11 ramp. Genaamd: Loose Change

   

 • De wereldregering achter alle regeringen: Illuminatie

   

 • De vrijmetselaars. Bekend geworden door The Davincicode van Dan Brown: Vrijmetselarij

   

 • Er zijn mensen die geloven dat Michael Jackson nog leeft. Ook al ontkennen ze het zelf op hun eigen blog: Michael Jackson Hoax

   

 • Er zijn mensen die geloven dat dit de de totale wereldoverheersing zou zijn: Codex Alimentarius

   

 • Bush zou niet eerlijk aan zijn 2 ambtstermijnen zijn gekomen: Vote scam

 

 

 

One thought on “De werkelijkheid voorbij

 1. Leuk geschreven en goed dat je hierover nadenkt.

  Mensen nemen ook maar klakkeloos aan wat de media hen voorschoteld. Dat deed ik zelf tot voor kort ook. Alleen de laatste tijd vraag ik me steeds vaker af of het nieuws wat getoond wordt wel waarheid is. Waar komt het vandaan en is de bron wel gecontroleerd? Ik geloof wel dat de media en overheden regelmatig wat dealtjes sluiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s